Резултати от 1 до 5 от общо 5

Климатик Midea MSG-12HRN2-QB4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2012

Климатик Midea MSG-12HRN2-QB4

Здравейте, нов съм във форума, а и за това се регистрирах да получа отговор на въпросите си, за което благодаря предварително. Имам Midea MSG-12HRN2-QB4 . Отоплявам стая около 33-35кв.м. Имам външна изолация и хубава ПВЦ дограма и въпреки това, когато климатика настроен дори на 30градуса, температурата вкъщи не се вдига повече от 22гр. и то ги достига чак след 3-4 часа тези градуси. Когато си сложа ръката на вътрешното тяло ми се струва не чак толкова топлещо.Има два варианта, които ме тревожат - или аз не мога да си направя настройката на дистанционно или климатика е малък за това помещение. Тази година за първи път използвам климатик за отопление и все още не мога да възприема това нормално ли е да отопляват толкова слабо.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Климатик Midea MSG-12HRN2-QB4

Определено климатика е малък за помещението, това е причината.Като стане по-студено, съвсем ще се задъха и няма да топли.Машината е конвенционална и при +7 отдава 4,3 кв, външното е двуредово, тежи 36 кг, на R407 е, компресор ТОШИБА.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Давайте по същия начин.Днес минах през един познат с магазин от 60 квадрата.И той като вас го "отопляваше" с една мидея 18-ка.Успя да устиска 3 години и на 3-тия месец от четвъртата година angel .
    Много му говорих преди това, че с тази метална дограма трябва поне с малко пяна за монтаж на дограми да я уплътни, защото имаши вертикални процепи с ширина по 5 см и дълги(високи -от пода до тавана) към 3.2 метра, но той не ме послуша(както Винаги всичко давано безплатно в България не се цени ).Така за 3 зими компресора си замина ... Сега е с един К2У - Осака.Бил дал "само 270 лева" за него, защото иначе нов компресор + фреон и труд =+750 лв ...

За вашето помещение трябва климатик с номинал около 6-7кв и максимална мощност от 10-11 кв.
    Дали К2У или нов е без значение.Може и неинверторен да е, но да е достатъчно здрав.Иначе рано или късно angel ...

5. Тук е от
    Dec 2012

Разбирам да, но съм на квартира в случая не мога да направя нищо. Когато се нанесох тази година, климатиците си имаше във всяка стая. В детската и спалнята сме със мидеа MSSA-12HRN1 и нещата седят по друг начин. Като изключим факта, че стаите са 15-17кв и е разбираемо ,че стаите се стоплят по-добре. Не мога да си обясня друго,че ако бяха сложили на мястото на MSG-12HRN2-QB4, другия MSSA-12HRN1 макар и с по-малка отделяна мощност посочена от производителя хола щеше да се отоплява по-добре. Усеща се как на MSSA-12HRN1 със зададени същите настройки като на MSG-12HRN2-QB4 духа по-добре с по-високи градуси. Вие как ще ми препоръчате да си настроя климатика спрямо дистанционното.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Духа по добре защото кубатурата е по малка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Midea 12HRN2
    От cameo във форум Климатици Midea
    Отговори: 0
    Последно: 08-10-12, 16:21
  2. Midea MSG-12HRN или MSG-12HRN2
    От kirilx във форум Климатици Midea
    Отговори: 8
    Последно: 19-07-10, 02:30
  3. Midea MSG-12HRN2/407/ или MSR5-12HRN1/410/
    От johny01 във форум Климатици Midea
    Отговори: 13
    Последно: 02-06-10, 14:09
  4. Midea MSR3-12HRN2-QB4 или Fujitsu ASY12USB
    От skirmish във форум Климатици Midea
    Отговори: 30
    Последно: 15-11-09, 14:56
  5. Отговори: 23
    Последно: 30-10-09, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе