В голяма дилема съм какъв климатик да си взема. Климатика ще е в спалнята и реално ще се ползва за топлене повече. Никъде неможах да намеря инфо за тези 2 модела и затова питам. Имам 2 мидеи едната е на 4 години почти - MSF1 12HR, другия е не безизвестния 12HHAA. Върху втория нямам наблюдения тъй, като е монтиран на друго място. Първия обаче е железен. На -15 си работеше перфектно. Досега освен да чистя филтрите друго нищо не съм правил. Бачка си перфектно. Сега тази мидея която ми предлагат е май с 407ц фреон и не чувам добри отзиви за него. Също така имало и нагревател на външното тяло. Не съм много привърженик на тия нагреватели. Парите не са толкова проблем, колкото работата на климатика. За Fujitsu смятам от сайта не Деком да го поръчам , тъй като тука ми искат 1100 лева, а на сайта е 830 лв. Някой има ли такъв климатик? Доволен ли е от работата? С какъв фреон е - 410а? Казаха ми, че имал тих режим, бачка ли наистина. Как са вибрацийте при двата модела? Всякакви мнения са добре дошли.
Благодаря