Отговор: Търся дъмп за Мидея
Какъв е номера на паметта (хартийката залепена на епрома)?
Нивата на импулсите на FB дали са с достатъчно ниво?.Мотора има магнитен пръстен който понякога се разхлабва и превърта.Също така дали мотора не е сменян и ако е, дали FB има същите параметри?Съмнявам се проблема да е в паметта!Мидеите са много "чувствителни" на тема мотор.Освен това FB е на 12V а не както другите на 5V .Аз заради тях съм си заделил един оригинален мотор и ги пробвам с него , иначе проблеми!!!
Благодаря за отговорите. Номера на паметта е 30667.Мотора не е оригинал,но използвам друг,и то втори за случая.Те са от инверторна машина и са също на 12волта,но е възможно да ме подвеждат.Нивото на FG сигнала е около 200-250mv.,измерено с осцилограф.Ще потърся оригинал за да не си губя времето,иначе от пет години се заканвам да си сглобя имитатор на импулси,поне да елиминарам тази част на схемата.
Имам го ще ти го изпратя.
Благодаря.Ще направя промените и ще пиша за резултата
Предполагам си го получил кажи там ли беше проблема.
Тази сутрин 9:30 още не съм го получил.Ще презапиша наново адреса ми - ba6ticata@abv.bg или още един - teoklima@abv.bg
Изпратих ти го на ba6ticata@abv.bg
Благодаря,получих го.За съжаление процесора не го прие по разлика в контролната сума,а и самия файл е два пъти по-голям като обем.След като върнах
стария софтуер още на първото стартиране платката продължи да работи и аз си помислих,че нещата са се наредили.Да,ама при следващия опит отново
започна да изключва.Прави ми впечатление,че първия ред от старата памет е запълнен с нули?Опитах се да преместя всичко с един ред нагоре,но не се получи.
И така.Продължавам да се боря докато не я захвърля в кошчето.
Ако имате други идеи - ще ги експериментирам.Засега приятен уикенд.
Ще ти пратя още един точно от MSR3-12HR е но не съм записал номера на програмата.
Изпратих и всички налични бинове за този модел
Още утре ще опитам едно по едно и ще пиша
А дано стане аз ги свалях защото правех експерименти на различните модели.
Здравейте.Искам да благодаря на всички дали мнение по моя проблем,
и най-вече на инж.Велев за предоставените епроми.След зареждане на
файла MSR3-12HRN2 30787 електрониката продължи да работи нормално,
дори скоростите на турбината взеха да ме "слушат" при промяната им.
Вероятно Мидеите страдат от появата на мълниеносни облаци както
самсунга.
Живи и здрави,да си помагаме кой с каквото може.