Здравейте,
Пиша тази тема, понеже не намерих много информация относно този модел бюджетни климатици. Извинявам се ако наруша неволно някое правило, с което не съм се запознал.
От точно 10 дни съм собственик на въпросния Midea MA-09NXD0 - Blanc. Климатикът се използва в спалня 12кв.м., 30 куб.м. с една външна стена с 4см стиреопорена изолация и около 70% прозорци, пвц дограма, 2-ен стъклопакет на 10 години; жилищен блок, 3 ет. Само тук да спомена, че ще го сравнявам с другия ми климатик - LGPM12SP.NSJ (друга недолюбвана марка във форума). Той успешно отоплява около 30кв.м. хол с кухня, като поддържа за сега 26 - 27гр. при зададени 25.
Впечатленията ми до сега: Климатика работи доста прилично за парите си - около 900лв. с монтажа. Когато температурите бяха около 0 поддържаше 23 - 24 градуса при зададени 22. Сега при -10, -5 поддържа 24 при зададени 24гр. Чакам да пристигне ват метър за да дам инфо за консумацията. Основната разлика с LG е, че не се изключва, а си духа постоянно турбината на вътрешното тяло, което води до хладна струя когато си изключи компресора. LG се изключва от време на време и като духа, винаги е топло. LG си прави дефрости при нужда, виждал съм му питата заскрежена. Тази Мидеа не съм я хващал да прави дефрост. Външното тяло ми е на терасата и при дефрост водата ще е по плочките и ще замръзне, а лед до сега не съм намирал.
Друго приятно нещо са разни екстри като Wi-fi контролиране, подсветна на дистанционното, 5 степени на вентилатора + автоматичен ржим, даже има и тих режим (и слава богу!)
Основния недостатък за сега е шумът, и то особено на външното тяло. Вътрешното е е добре, 26 дб на слаб вентилатор, но пак е по-шумно от LG. Външното го чувам понеже е на терасата. Има моменти, в които така се форсира, все едно грифен ще излита от място. Нещата се пооправят при тихия режим, който явно ограничава и външното тяло. Това е за сега. Ще кажа как е като разход като имам ват метър. За сравнение другия LG от 01.12 до 31.12 без да е спиран изхарчи точно 165.4 квч. Сега от 31.12 до 06.01 има 51,6 квч, но е по-хладно. Ще отговарям на въпроси ако има такива.