Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Добре, да обясня защо според мен, трябва да се монтира пред ползвателите. Под климатика се получава зона с нещо като под налягане, което увлича въздуха под него. Общо взето топлиш/студиш пред климатика, а под него е всичко друго, но не и темперирано. Да, знам за презумпцията "да не ти духа", но е погрешно. Ако ще държиш климатика да духа максимално - сигурно трябва да си под него за да имаш някакъв комфорт. Обаче ако се ползва правилно и само се поддържа температурата след като е достигната - тогава трябва да бъде срещу теб на поне 2 метра (вярвам, всяка стая може да предложи такова пространство). И понеже всеки дава себе си за пример - ползвател съм на климатик над главата (спалня и хол). Всичко друго, но не и приятно - зимата мръзнеш под него, лятото е горе долу приемливо, но пред него е много по-студено. Тук вече идва и идеята за правилно подбран климатик за помещението.
Много ти е смешно обяснението, може да ти се хване някой, който не е виждал климатик...
като ползвател на тоя модел - задъжително НАД леглото ! инак ще подухва както и да го настройвате
Цитат:
Първоначално публикувано от
eleena
Много ти е смешно обяснението, може да ти се хване някой, който не е виждал климатик...
Пробвай да го обориш. Картинки ме мързи да ти рисувам как точно вървят въздушните струи и защо под климатика се получава това толкова смешно нещо.
Сега конкретно за този модел, Алекси има повече наблюдения. Наистина е различен от другите. Заега съм все още леко скептичен за над главата. Ще видим как ще е зимата на студа. Сега е топло.
Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Как е минимума падна ли под 300 вата пробва ли на тих режим и по високи градуси
Падна до 280. Пробвах тихият режим и по-високи градуси, но под това не успях. И то за съвсем малко. Или е показало моментно 280 докато изключва (малко след това наистина изключи), или е много топло за да задържи така. А може и просто да не може под 300 да работи въпреки, че пишат минимум 100 вата.
това "новия" олекотен модел ли е .. аз имам теория че е с външно тяло от ал изи про ,кг съвпадат както и минимумите но чакам да излезе сервизно отнякъде да видим компресора кой е .. или някой да го снима при монтажа
Да, новият олекотен модел.
На първата ми машина,номерът на външното по етикет MOX330-09HFN08-QRD6GW(GA) importer GLYFADA GREECE!А втората ie серията с сензорът за присъствие по етикет на външното модел MOH330-09HFN8 Tempex Co Пловдив!и двата изключват различно между 360/440w.
мислех да вземам и за детската такъв но го осраха .. вече никъде няма със старото външно тяло .. има и една друга малка но дразнеща разлика ,новия модел при он-офф мърда голямата клапа
Цитат:
Alexi
мислех да вземам и за детската такъв но го осраха .. вече никъде няма със старото външно тяло .. има и една друга малка но дразнеща разлика ,новия модел при он-офф мърда голямата клапа
Все още в някои фирми за климатици има първата Midea Breezeles със старото по тежко външно тяло. https://satex.bg/bg/product/728.html
https://bulgas.com/produkt/invertore...2-000-btu-kla/
https://topclima.bg/produkt/midea-breezeless-12000-btu/
https://eclima.bg/invertoren-klimati...000-btu-klas-a
само 12ки са ,и бас държа че на 2/3 ако се обадиш няма да го има
Цитат:
Alexi
само 12ки са ,и бас държа че на 2/3 ако се обадиш няма да го има
Линковете които качих в предния си пост са на дванайстки защото този модел Midea 12 Breezeles зададох в Google да търси. Има и Midea 09 Breezeles в същите сайтове. А дали ги има в наличност не знам. Ако някой търси точно този модел може да се обади на тези фирми и да пита дали ги има в наличност.
Преди няколко дни последните две фирми ми казаха, че предлагат модела с 26,4кг външно тяло. Реално модела с тежкото външно тяло няма как да се намери вече (поне за фирми в Пловдив). Който намазал със стария модел да се чувства късметлия.