Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Няма да е перката явно е компресора. Не ми дава да кача клипА мъчих по всякакъв начин и не мога. Затова исках на някои от вас да го пратя на вайбър и да го качите да го чуят повече хора. Иначе шума не е постоянен. За 2 месеца го направи 5-6 пъти. А те и тия майстори незнаят. Ще го пращат в Пловдив. Лошото е че трябваше да изчакам да минат студовете че сега 10 дена трябва духалка да слагам.
1 Прикачен файл(ове)
На приложението Midea Air на климатика ми Midea BreezeleSS излезе следния надпис за ново приложение.Като се прибера довечера ще го инсталирам. Качвам снимка с името на новото приложение.
Прикачен файл 38917
аз го сложих ,доста прилича на старото ,за момента няма нови неща просто малко по различен интерфейс .. надявам се след време да въведат нещо ново
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
аз го сложих ,доста прилича на старото ,за момента няма нови неща просто малко по различен интерфейс .. надявам се след време да въведат нещо ново
Инсталирах новото приложение, и
при мен няма нови неща, дано въведат нещо ново.
И моя боклук като дойде от ремонта и аз ще му сложа. Има ли следене на консумацията което е най важно.
Цитат:
kaptagona
И моя боклук като дойде от ремонта и аз ще му сложа. Има ли следене на консумацията което е най важно.
И в новото приложение няма следене на консумацията.
Цитат:
GLARYS
И в новото приложение няма следене на консумацията.
Това не е въпрос само на софтуер. Ако не е бил заложен хардуер за тая работа няма никога да се появи и след 10 ъпдейта.
аз съм сигурен че е заложен ,дори мишъна има консумация но модела е по стар .. но това да му е кусура .. в новото приложение има вече синхронизация с доста други за управление на домашни уреди както и още интересни опции (примерно като отворя вратата на гаража вдигни на 24° ,или като вляза в среща от РС-то мини на тих режим - ще видим някога ще се ползват ли но хората са ги въвели )
Климатика ми мидеа 12 MSV1 в хола е монтиран срещу дивана на около 3 метра.При достигане на зад температура изключва и няма хладна струя.Мисля да сложа breesless модела ,но незнам дали ще е комфортно.Старата мидея бачка безотказно от 2006 2007 година някъде вече около 15 години.Искам нещо по инономично.В детската имам мишън 2 -9ка,доста е комфортен показва средна консумация 300 вата.но не е разположен срещу леглото и не се усеща като работи.Кое е по добре мишън 2 или bressless
Цитат:
bobivg
Това не е въпрос само на софтуер. Ако не е бил заложен хардуер за тая работа няма никога да се появи и след 10 ъпдейта.
А дали не може да се дава прогнозна консумация, според обороти на компресора, външна, вътрешна температура и степен на вентилатора. Т.е. дора без да има хардуера за мерене да показва нещо горе долу.
Като гледам как ми мери броадлинка, ако го показва +- 20% никой няма и да разбере.
Миланов, не знам какво точно е необходимо за да може даден климатик да мери консумация. Наблюдението ми е от моите. На единия му е заложено да показва такава консумация на другия не (пише си го). Ползват едно и също приложение. Съответно от ден първи единия я показва другия не. От както ги имам са минали поне 7-8 ъпдейта на приложението с различни визии, някои опции се появяват други изчезват, но са за управлението на климатика. За да мери консумация предполагам, че трябва да има предвидено чипче с памет на което да се трупат данните и когато има нет и когато няма. Иначе не виждам как може да мери консумация. Говоря за консумация не за моментна мощност. Иначе със софтуера за диагностика и двата климатика показват моментната мощност, ама явно единия няма къде да я записва и по изминалото време да натрупва консумирана енергия. H09AP е този който не мери консумация. Гледам че на наследника му са я добавили тази опция, а са си абсолютно еднакви като не броим фреона.
Писал съм с разработчиците на приложението относно мониторинга на ел енергия при бриизлеса. Отговора беше че го има заложено но имало проблем с софтуера на самия бриизлес и работят по отстраняването му в някой от следващите ъпдейти. Друг е въпроса кога
дано да го добавят .. топличко тия дни ,отворих на Мидеята към коридора и банята общо около 30 квадрата топли в момента ,навън е +16 ,работи на 160-70 вата 2 ръчна на вентилатора ,не е влизал в ОФФ от няколко дена .. ако е по топличко навън и му оставя само спалнята си офи .
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте!
Новото приложение е пълен боклук, като мигрирах на него започна да показва некоректно моментната консумация.Прикачен файл 38922
Китайчетата вместо да подобряват нещата ги осират, така че не се учудвам, че за Брийзлеса няма енергиен монитор.
Guroto, пробвай приложението NetHome Plus, то също работи с Midea