Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Ами на моя няма ръчен режим на голямата клапа, моделът с лекото външно тяло. Ако някой знае дали е възможно, да сподели. Другият вариант е ако е възможно голямата клапа да се премахне временно през зимата, ама не знам как става и ме е страх да не я счупя при премахването.
Дистанционното е това:
https://i.postimg.cc/ppCWs5q2/IMG-e9...24127063-V.jpg
Имам чувството, че олекотения модел е доста орязан и от към функции.
Цитат:
но за 4-5 часа работа прави толкова, колкото климатика за 24ч.
Глупости!
350 вата на час за 18 градуса си е лудница.;)
С конвектор ще ти е по евтино.
Това, да не можеш да задаваш ръчно положение на клапата, ако наистина е вярно за новите модели, ще е голямата глупост, която ще ме откаже от модела. Егати и тъпотията. То по снимките на дистанционните си личи, че новото най-вероятно няма такава функция.
На другото дистанционно, а и на други модели клими, които съм виждал, винаги има бутон, посочващ недвусмислено ръчното управление за положение на клапата.
Може ли наистина някой да потвърди, че наистина няма управление на клапата ръчно , за да знам дали дали да го поръчвам или Airhome 600.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Глупости!
350 вата на час за 18 градуса си е лудница.;)
С конвектор ще ти е по евтино.
Ние не знаем почти нищо за този конкретен случай, има само една графика която не показва реална консумация а някаква средна консумация но тя не е за цяло денонощие. От тази графика не се вижда през колко време климатика влиза в ОФ и не работи и дефрости също не се виждат.Не знаем дали климатика работи 24 часа в денонощието или се включва само за вечерта. Не знаем размерите на спалнята и топло загубите и.Разбрахме само че софтуерно е заложено при отопление под 20 градуса клапите да не се свалят надолу. Аз за първи път чувам някой да се отоплява със задание от 18 градуса и мога само благородно да му завиждам. Но продължават да се пишат глупости за климатика
- - - - - - - - - -
Цитат:
gurcayy
Това, да не можеш да задаваш ръчно положение на клапата, ако наистина е вярно за новите модели, ще е голямата глупост, която ще ме откаже от модела. Егати и тъпотията. То по снимките на дистанционните си личи, че новото най-вероятно няма такава функция.
На другото дистанционно, а и на други модели клими, които съм виждал, винаги има бутон, посочващ недвусмислено ръчното управление за положение на клапата.
Може ли наистина някой да потвърди, че наистина няма управление на клапата ръчно , за да знам дали дали да го поръчвам или Airhome 600.
Би трябвало да може и на този новия модел да може ръчно да се задават позициите на клапите. Но това могат да го кажат тези които имат новия модел.На моето дистанционно с бързи натискания премествам ръчно клапите с по една позиция с всяко натискане на бутона и те после си остават в това положение.
Да, така работи и на сегашния ми КМТА, но си е на отделен бутон. Не знам без бутон как е възможно.
Според мен единствения възможен начин е да се натисне swing и после set да го спре с оглед на бутоните по дистанционно.
Цитат:
GLARYS
Ние не знаем почти нищо за този конкретен случай, има само една графика която не показва реална консумация а някаква средна консумация но тя не е за цяло денонощие. От тази графика не се вижда през колко време климатика влиза в ОФ и не работи и дефрости също не се виждат.Не знаем дали климатика работи 24 часа в денонощието или се включва само за вечерта. Не знаем размерите на спалнята и топло загубите и.Разбрахме само че софтуерно е заложено при отопление под 20 градуса клапите да не се свалят надолу. Аз за първи път чувам някой да се отоплява със задание от 18 градуса и мога само благородно да му завиждам. Но продължават да се пишат глупости за климатика
Климатикът работи денонощно, в спалня 13 м² на 2.80 височина и през деня на отворена врата към коридора, топлозагуби има, защото от никъде нямам съседи, които да отопляват. Това е графиката за 24 часа от вчера до сега:
https://i.postimg.cc/jCPSBQHT/Screen...tplink-iot.jpg
ПП. Играх си с настройките на клапите, но единственото което може е, като натиснеш веднъж бутона, тръгват да мърдат нагоре-надолу, като натиснеш още веднъж - спират. Дълго задържане активира вертикалните клапи.
При еднократно натискане на бутона Swing мърдат хоризонталните клапи, като спират в положението в което са в момента на повторно натискане на бутона. Т.е. може да им се настройва положението.
При продължително натискане на Swing мърдат вертикалните клапи. При повторно продължително натискане те също спират точно в положението в което са по време на натискане на бутона.
С новия олекотен модел съм.
Баси какви чудеса са направили за да спестят едно копче.
А през приложението не може ли да се настройват жалузите?
Цитат:
BKalitarcho
При еднократно натискане на бутона Swing мърдат хоризонталните клапи, като спират в положението в което са в момента на повторно натискане на бутона. Т.е. може да им се настройва положението.
При продължително натискане на Swing мърдат вертикалните клапи. При повторно продължително натискане те също спират точно в положението в което са по време на натискане на бутона.
С новия олекотен модел съм.
Мерси за разяснението. Малко е абсурдно управлението, но е добре, че все пак го има. Както колегата каза, ебассси и мъката да спестят едно копче.
Така е и при All easy pro и Xtreme Save Lite със един бутон от дистанцията управляваш Хоризонтални +Вертикални. Но може и през приложението. А при Pro Nordic ie серията с сензорът за присъствие, Дистанционото е почти като на първата серия на Бризеилис със синя подсветка!
И при оазис е така. Както и при Екстрийм нордик, както и при еко серията.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
През приложението се регулират отделно вертикалните и хоризонтални клапи, но при Офф голямата пак се вдига нагоре. И последно установих, че климатикът работи нормално от 19° нагоре. Явно стаята има големи топлозагуби, защото при -5° отвън през нощта, настроен на 19° работи непрекъснато на 320-330 W. Изходящата струя я мерих веднъж и беше около 35° на 80 % вентилатор.