Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
При Breezеless климатикът не затваря клапите, докато не намали температурата дотолкова, че да може да поддържа температурата. Решението, което съм намерил, поне при мен работи - включвате Breezеless, след това започвате да вдигате температурата, докато клапата не започне да се затваря. Като започне или като се затвори - връщате на първоначално зададената. При мен работи в 100% от случаите, както и при още два такива климатика на познати.:wink:
Аз имам друг проблем - понякога климатикът се "успива" - крета на 250-300W, независимо, че в помещението е над зададената температура. Като го включа и изключа - тръгва на двойно по-висока мощност и охлажда адекватно. Някой с идея от какво може да е? Тръбният път е доста къс и имам известни съмнения, че от там идва?
Цитат:
Първоначално публикувано от
voyagerx
При Breezеless климатикът не затваря клапите, докато не намали температурата дотолкова, че да може да поддържа температурата. Решението, което съм намерил, поне при мен работи - включвате Breezеless, след това започвате да вдигате температурата, докато клапата не започне да се затваря. Като започне или като се затвори - връщате на първоначално зададената. При мен работи в 100% от случаите, както и при още два такива климатика на познати.:wink:
Аз имам друг проблем - понякога климатикът се "успива" - крета на 250-300W, независимо, че в помещението е над зададената температура. Като го включа и изключа - тръгва на двойно по-висока мощност и охлажда адекватно. Някой с идея от какво може да е? Тръбният път е доста къс и имам известни съмнения, че от там идва?
Супер!!!! Благодаря много! Това решение работи, дори и логика има като се замисли човек.
Здравейте.
Понеже при мен привършва ремонта (шпакловка+боядисване) , вече мога да поръчвам климатици . Много ми харесва това , което пише за функциите брийзлес , защото не е да не настивам , когато съм изложен на течение от климатик. Имам да слагам 3 броя климатици в гр. Варна , ново строителство , среден апартамент , непоследен етаж :
1)дневен тракт – 22м2 юг , френски прозорци
2)спалня 12 м2 , юг , френски прозорци
3)спалня 12 м2 , север
Умишлено , не публикувам в специализираната тема за избор на климатик 2024 , защото може да се каже ,че съм избрал марката.
Колебанието ми е за спалните , дали да бъде по- евтината 9 ка Midea Breezeless E CB1-09HRFN8-I(B) или по- скъпата MSFAAU-09HRFN8-I
Александрас ми препоръча по- евтиния модел , обаче ми прави впечатлението ,че освен по – слабите параметри в описанието не пише да има нагревател на компресора и на дъното . Понеже тези климатици ще се използват и за отопление , ми се иска да се подсигуря с подобни екстри и така от изчетеното ми се струва ,че надали ще намеря друг модел с всички тези екстри на подобна цена.
Въпроса , който имам е ако взема MSFAAU-09HRFN8-I по един за всяка спалня , дали няма да дойде преоразмерен и да влиза често в он/офф режим , понеже например от Мицибуши Хеви за тези спални ми се препоръчват 5- ци и 7 – ци например .
И по-евтината версия има нагревател.
Sent from my Vivo X100S using Tapatalk
Прави ми впечатление ,че двете машини доста се различават , като ефективност в режим на охлаждане и отопление (seer и scop).
Предполагам това се дължи на различня хардуер , който е вложен.
Моля ви , да си дадете мнението за разликата от 200 лв. заслужава ли си по – скъпия модел Midea BreezeleSS MSFAAU-09HRFN8 ?
По-тежко външно и повече фреон. Щом е и за отопление - да.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pulp1
Понеже тези климатици ще се използват и за отопление , ми се иска да се подсигуря с подобни екстри и така от изчетеното ми се струва ,че надали ще намеря друг модел с всички тези екстри на подобна цена.
Alpin ASW-25KTN е с подобни екстри
Имам 2 въпроса:
Някой отварял вътрешното тяло, ако може да ми каже къде се намира датчика за температурата. ? Има декоративна решетка, но зад нея няма датчик както при другите ми марки климатици.
Има ли начин да се промени хитерзиса, чрез ръчни промени от някакво скрито меню?
намира се на капака в дисплея .. хистерезиса голям или малък ви се струва ? според мен е добре настроен ,1 градус ако изберете кръгло число за градуси и 2 градуса ако изберете градуси и половина .. ако тия настройки не са достатъчни ,то може да следи градусите от самото дистанционно ,и го слагате където смятате че искате да е толкова
Нещо не ми харесва управлението от датчика на вътрешното тяло. Може би проблема е че сега се пуска само от около 18:00 до към 23:00(през деня
е 24-5°)и може би не се е темперирало помещението. Работи постоянно на висока мощност 500+ W.. Оф-ва и не работи доста време. След това процедурата се повтаря. Сега го пуснах по датчика на ДУ и ще видим как е. Хубаво е че има опцията след задържане на бутона Boost за повече от 7сек. да си тръгва с тази функция и след спиране на климатика
Ето как се влиза в сервизното меню и може да се правят промени като корекции на температурата на датчика, настройки на вентилатора и други
https://www.google.com/url?sa=t&sour...gdr73w2dtm2nc_
интересни нещица има ..аз обаче не съм с това дистанционно ,то е за по новия "орязан" модел .. все пак ще пробвам по някое време
Може ли да споделите с коя версия на Firmware сте и дали сте правили ъпдейти? При мен е v1.0.8 при положение, че имаше 1.0.9 а вече и 1.1.2
имаш предвид 3.0.8 .. къде си гледал по нови ?
1 Прикачен файл(ове)