на ifeel работят доста грубовато защото там градусите ги чете през 0.5 ,а не през 0.1 както от датчика на вътрешното тяло .. има склонност към развъртания и изключвания ,доста по тромаво модулира консумацията и градусите
Преглед за печат
на ifeel работят доста грубовато защото там градусите ги чете през 0.5 ,а не през 0.1 както от датчика на вътрешното тяло .. има склонност към развъртания и изключвания ,доста по тромаво модулира консумацията и градусите
Добре в помещения с малко-топло загуби и добра изолация вие на какви настройки си ползвате климатиците. Моя климатик го ползвам на ifeel тих режим и при 19 градуса настроен в стаята е 21.5, 22 градуса.
изключи и буксата ако те дразни .. при мен комфорта е на първо място и такива модификации ги правя на момента .. за лятото можеш пак да я включиш
Порових се още малко и излиза че този Fram Moonstone е midea breezeless,със малко променено вътрешно тяло.Еднакви кг на двете тела и еднакъв компресор. Midea Penrose xt се води :https://www.midea.com.ua/en/products/residential-ac/split-type-dc-inverter/msxt-12hrfn8-gold-i-msxt-12hrfn8-o.И името е като на брийзлес ,единия е msxt-12hrfn8 а другия е msfaau-12hrfn8.https://mideauk.co.uk/products/penrose-xt.Харесва ми брийзлеса,но не ми допада, че клапата не се насочва много надолу и е като че ли ,повече за охлаждане.
Логично е да имат модел с това вътрешно тяло. За 400 и по-малко евро си е може би шампион пред други около тази цена, че и 500 евро не са му много
Поръчах последната бройка с ваучер за 350 евро.Ако жената одобри дизайна на живо,ще има подробно ревю.Мислех си и за 09 Solstice,но първо го намирам най малко за 600 евро,а по снимките и клиповете ми се вижда,че клапата му.насочва по зле от на Penrose модела.Вярно че Solstice e по нов модел,но пък и двете му тела са доста по леки,и поне на хартия е една идея по неефективен.Не знам дали на Frama,ще сработи настройката за 10hz,но доколкото прочетох тази тема,и по дефолт да си е на 20hz,би трябвало да слиза на 270в и то при отрицателни температури, което не е зле.
Изглежда имат в повече от това златистото и затова му свалят повече цената, с много неща процедират така, когато има избор на цвят. А преди време изглежда са били по-скъпи, което е още по-абсурдно. Взимайте докато има, само Алекси да каже как се модват дефростите, ако се наложи:BigGrin
Уж ги дават да слизат под 200W, но трябва да се види на практика
зависи на колко херца е фабричната настройка .. модела преди време беше 1000 лв което го прави безсмислен спрямо мидея ,но за 350 евра бива .. модела го дават с капилярка между другото ..
Трябва да се пробва, но съдя по характеристиките на това външно тяло за други модели. Не съм му следил цената, но в Старлайт темата се споменава 1200лв преди над 3 години и ми се струва че има останали количества поради липса на голям интерес. По английски сайтове модела на Мидеа се предлага за доста повече, нещо като 800 паунда, а в разни турски сайтове дори за над 1000 евро, но е факт че алтернативата у нас под други марки е около 700 евро. Бих поръчал, но не се занимавам с едноредови външни тела с климата при мен;)
- - - - - - - - - -
То на снимките в другата тема, наистина не става много ясно има ли изобщо EEV, вече не знам пред нещо по-леко и с по-малко хл. агент и EEV, кое би било по-добре зимата. Иначе забелязах че доста го насочват към охлаждане в описанията
Да,намален беше само златния цвят,но на мене той ми допада.По.скоро бих казал,че.го дават по за отопление, поради въртенето на клапата надолу. Breezelessa е 700 евро,но по големи проблем за мене,е че клапата и застава,предимно за охлаждане.Интересно,че външното тяло го дават същото като на по лекия Breeseless,който е 26,4 кг.Той с e trv ли е или с капилярка.Във едно руско ревю под марка Boho,действително беше с капилярка.
брийзлеса е с трв .. тия опции са както си ги поръчат от мидея за клонингите ,по ниската цена трябва да дойде отнякъде
Е с каквото и да е, има си тегло, има си хладилен агент и други тарикати го продават на двойна цена. Аз като ви казвам че Емаг са склонни да продават на цени около и под себестойността в някои случаи, на някой може да му се вижда смешно. За 100 евро по-малко се продават какви ли не изпълнения предназначени повече за охлаждане.
Намерих един клонинг от Мидеа в Евровент с доста прилични минимуми при 7 и 12гр като топлоотдаване, пък вече дали има разлика между отделните изпълнения, докато не се пипне не може да се установи, а като искате сигурност си купете нещо за 1000-1500 евро от марки, които няма да споменавам, за да не заприлича на реклама:BigGrin
Аз предполагам че са залежали количества преди да се вдигне медта, а като свършат ще е малко по-различна действителността, било то с EEV или без.
https://www.eurovent-certification.c...show/202162018
Продават си с печалба, цената е такава защото продават на краен клиент.
Ако си представител на дадена марка освен печалбата за теб трябва да включиш и печалбата за монтажните фирми и дистрибутори и цената набъбва.
Ами вероятно си струва 100 те евро отгоре на старлайта.Получаваш по масивни тела,безстепенен вътрешен вентилатор, доста по хубава клапа и евентуално може да буташ херците на компресора.А Alexl,Solstice 09 и 12 ката и те ли са със етрв ?