Отговор: Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic
Изключи машината от ел,мрежата за няколко минути.След като го стартираш, изключи follow me и му активирай тих режим и ми задай 21/22гр, във повечето случай си държи клапата притворена и вентилатора е на минимални обороти и няма веене и течение, Най вероятно претопля стаята защото е малка и затова се държи така!
Мерси за отговорите, жена ми само се оплаква... Каква е идеята за това постоянно духане впрочем? Нали борбата е за по-висока ефективност, могат да спестят някой ват като изключват тази перка производителите.
Тези глупави аномалии с се случвали по някога и при мен. Но това е било когато съм го ръчкал през приложението,
Хм, аз само от приложението управлявам климатиците, дистанционните стоят за термометри на места на които температурата е най-близка до средната която ще се усеща от човек в стаята. Например на шкафче до леглото ако е спалня или на бюро зад монитор ако е офис, при всички положения извън потока на климатика.
Здравейте, от около година имам All easy pro nordic 12-ка. Ползвам го рядко. Направи ми впечетление,че минимума при отопление е около 350w при темперирана стая. Възможно ли е да работи награвателия на тавата, че да е толкова висок минимума?
Стаята може да е темперирана, но колко са топлозагубите в момента? За постигане на минимум е необходимо да има подходящи условия-в случая топлозагубите да са 120W. А и откъде сте сигурен, че вносителят е написал точните параметри, а не други /на малко по-различно външно тяло/. Правят ги тези номера. Честно казано и цената не предполага постигането на такива минимуми. Дори и модели с 50% по-висока цена не ги постигат.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Стаята може да е темперирана, но колко са топлозагубите в момента? За постигане на минимум е необходимо да има подходящи условия-в случая топлозагубите да са 120W. А и откъде сте сигурен, че вносителят е написал точните параметри, а не други /на малко по-различно външно тяло/. Правят ги тези номера. Честно казано и цената не предполага постигането на такива минимуми. Дори и модели с 50% по-висока цена не ги постигат.
Да, в студеното време тази консумация някой път и до 400w е добре. На -12 градуса съм го наблюдавал една сутрин беше на около 650w. Но в случайя става въпрос за топло време от порядъка на външна температура +10 градуса и на горе. В стаята около 17-18 градуса. Климатика настроен на 22 градуса. Минимум трудно под 340w след известно време покачва на 440w и изключва. След известно време включва, набира се до 500-600w и така се повтаря. Тоест климатика е непрекъснато в цикъл,спиране и тръгване което е много досадно и дразни. Явно това му е минимума.
да ,толкова е - коментирано е в темата .. за тия пари няма как да очакваш 120 вата минимум ,то доста по скъпи климатици не го могат
Цитат:
Alexi
да ,толкова е - коментирано е в темата .. за тия пари няма как да очакваш 120 вата минимум ,то доста по скъпи климатици не го могат
120w не съм очаквал. Очаквах по-скоро 260-300w но здраве да е. Четох темата за breezeless. Там нещата изглеждат по-добре,но нямаше как да знам.
По принцип нордик моделите не са за нашите географски ширини, а ако се ползват, трябва да са леко преоразмерени, за да не отиват на он оф.
Цитат:
ccankov73
Недооразмерени…
Тъй, тъй, грешка на езика
То в тоя модел няма нищо нордик освен името.
Едвам са добутали 12-ката до максимална 4,5kW. Пълен смях. Бюджетните 12-ки докарват около 5kW.
Как бе, има нагревател и на компресора, и в тавата…:BigGrin.