Мнение за Midea Xtreme Save Pro (MSAGBU)
Здравейте,
Попаднах на добра оферта за Midea Xtreme Save Pro с WiFi (r22-msagbu-12nxd1-xl). Мисля да монтирам 2х12-ки в хола и работната стаичка. Много ми се иска да получа мнение от някой за тях, преди да се хвърля.
Ето този: https://www.midea.bg/bg/klimatici-mi...n8-qrd6gw.html, но с Wi-Fi модул
Отговор: Мнение за Midea Xtreme Save Pro (MSAGBU)
Това е нов модел климатик на Мидея и досега никой във форума не е споделял че го има. Аз съм го харесал и след около две седмици ще го взема и ще споделя как работи.
Не е много нов.Отдавна го гледах и се чудех.
Това което не ми хареса за тази цена беше,че 9-та е слаба,а 12-та по показатели няма нищо общо.Не знам защо,но COP е много по-нисък.Вероятно са направили 9-та с мощност при която им излиза добрия COP....Тук EER 3,52
Ako 1259лв. е цената без монтаж е доста висока за модела.
ако е с компресора на брийзлес хич няма да е слаба 9ката ( а по параметри доста прилича ) .. 790 вата е компресора ,машината се развърта до 1500 вата ... все още търся сервизното на този модел от темата ,някой ако го намери да го постне тука
И Nordic девятката е добра машина! доста може дасе опъне на класни машини.
Цитат:
Първоначално публикувано от
frick
не ,трябва technical manual
Цитат:
banch3v
Здравейте,
Попаднах на добра оферта за Midea Xtreme Save Pro с WiFi (r22-msagbu-12nxd1-xl).
Не знам колко ти е добра офертата.но все пак виж следните модели
1.ТCL 12CHSD
На промоция е 900лв. с монтажа.Във форума има само един колега с такъв и е много доволен,но има и много с ребрандираните модели на Starlight.Същите показатели като Мидеата,но има wind free.self clean(frostwash) и нагревател(до -20)
https://www.tcl-aircon.ua/catalog/po...ter-r32-wi-fi/
https://www.technomarket.bg/air-cond...pg11i-09188494
Ако ще е над 1300 с монтаж,там има доста кандидати.
Цитат:
inches9
Здравей,
ако визираш мен, аз имам TCL 18-ка, а тя се различава от 12-ката, там положението може да е друго при отоплението.Климатикът няма нагревател, сега при яките студове като го напънах на 26° и висок режим на вентилатора, кондензните отвори на външното тяло се обледениха, остана само един малък незапушен.Обаче, при мен не отоплява едно помещение, а кухня с отворена врата към триетажно стълбище, общо около 40 м2 и май му идва малко в повече.
Теб визирам.
Сега си направих преговор и наистина не видях нагревател.Но пък не бях сигурен и не написах,че има йонизатор и UV.
В студовете доста климатици имат по някой проблем.И едва ли климатик за 200/300 лв. повече ще избие рибата.А и 3/4 дни в годината не са решаващи за общата оценка.
п.с. Другото е,че за условията които си описал(не знам изолациите) според мен всичко под GREE Amber ще се узори,меко казано.
Цитат:
inches9
Теб визирам.
Сега си направих преговор и наистина не видях нагревател.Но пък не бях сигурен и не написах,че има йонизатор и UV.
В студовете доста климатици имат по някой проблем.И едва ли климатик за 200/300 лв. повече ще избие рибата.А и 3/4 дни в годината не са решаващи за общата оценка.
п.с. Другото е,че за условията които си описал(не знам изолациите) според мен всичко под GREE Amber ще се узори,меко казано.
Съгласен съм, няколко дни не са от голямо значение.Климатикът няма UV лампа и йонизатор, къщата няма изолация.
В събота ми качват 2. Ще споделя мниение след като ги качат.
колега монтира ли Мидеите ,как са ?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Guroto
Съгласен съм, няколко дни не са от голямо значение.Климатикът няма UV лампа и йонизатор, къщата няма изолация.
За къщата не знам.Иначе забравям,ама казах,че съм си направил преговор.:BigGrinНе знам как да кача pdf файла ,който ми изпратиха от Техномаркет.
Климатика се казва OCARINA и това е снимка от въпросния файл:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38843&stc=1