поръчах един
Има смарт контакти в днешно време.
Ето по-подробна информация за модела. Охлаждане - 60W, отопление -130W. Ниски минимуми, ако се запазва на отопление при ниски температури ще е чудесен.
![]()
130 вата на отопление го забравете .. трябва компресора да слиза под 10 херца то дори няма такава настройка в сервизното меню .. обаче марката не си вдига минимума при ниски температури което позволява да си работи с дни и седмици около 250-300 вата .. на охлаждане е постижимо около тия ватове 60-80
Може и да слезе но при 20 градуса вътре и други условия като цяло, а домовете не са в лабораторни условия и там показват друго.
Не знам как е при Мидея, но Фуджитсу КГТА според сервизното, на отопление между 0 и +5 градуса външна минималните обороти са 15rps, но успява да свали до 130W и да работи продължително време в интервала 130-160W. То това явно зависи и от мощността на компресора и обема.
Надявам се cameraman да сподели как са нещата, след като ще има възможност да измери.
Даже зависи и от еев-то ако го има колко ще е отворено или затворено. При този модел ако сработи настройката с намаляне на 10hz ще е добре. На дайкина ми точно при студено вътрешно помещение и топло време навън е работил с най-нисък минимум 110 вата, иначе при нормална работа 130-140 вата.
Тези минимуми дето ги пишат от мидея в документацията са мираж.
10 херца е много добре ,за съжаление не всеки модел поддържа настройката - за този от темата предстои да се установи но аз не бих го сложил в помещение по малко от 20-25 квадрата