Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
Цитат:
Първоначално публикувано от
^Rokera^
Каква е тая 50 ка,дето макса и е колкото на мойта 12 ка :).
Имаш 12-ка с 5 киловата на охлаждане по номинал ли? Защото така се означават машините.
Цитат:
ivelin1980
Чак забележка -не. Но е неудобно за работа през нощта, заради липса на подсветка на дисплей и бутони.
А за какво ти е? Има един начин на работа-октомври on ,градуси и април OF
Отоплението, Мега. Правиш се на разсеян... Моята 9-ка в спалнята има такова топлоотдаване като тази 50-ка.
Много лабави тези клими на Митсубиши.:confused:
Е, зяпате ниския клас на МХ и сравнявате с висок клас машини.Гледайте високия.
Чак пък нисък клас, това не са Мидейки по 600лв, ако цените на нашия пазар останат сходни с тези в *****, излиза че за някаква пиклива 7ца трябва да се изръсиш с 1700лв с монтажа. А преди 5,6 години кеф ти Фуджитсу с плазма, кеф ти Шарп с външно като на 50тка....
Възмутих се.. Отивам да си сипя едно. :066:
Цитат:
Rumb@ta
Отоплението, Мега. Правиш се на разсеян... Моята 9-ка в спалнята има такова топлоотдаване като тази 50-ка.
Не се праявя на разсеян, и аз имам 10-ка с 6.5 киловата на отопление. Но не знам машините да се означават на отопление а на охлаждане, или греша? Като са им лабави, да не ги купуват. Никой не го карат с пистолет да купува. Машини поне има много. Всеки купува каквото иска.
... Климатиците освен за отопление са направени предимно за охлаждане. Аз лично се охлаждам цяло лято с кеф. Та с 12-ка трудно ще охладиш, това което е за 18-ка.
Цитат:
Jack Krauser
При руснаците новата 35-ца на Мицубиши е на цена 2770 лева.:)
Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-S / SRC35ZSX-S Модель 2017 года.
Управление по Wi-Fi. Низкий уровень шума.
Высокая сезонная эффективность A+++
Тихий воздушный поток с помощью 3D-Auto
Техничечкие данные:
Внутренний блок SRK35ZSX-S
Внешний блок SRC35ZSX-S
Производительность охлаждения, кВт / ISO-T1 (JIS) 3,5(0,9~4,1)
Производительность нагрева, кВт / ISO-T1 (JIS) 4,3(0,9~5,1)
Наличие инвертора да
Потребляемая мощность при охлаждении, кВт 0,845(0,19~1,01)
Потребляемая мощность при обогреве, кВт 0,96(0,23~1,35)
Коэффициент энергоэффективности EER (охлаждение) 4,14
Коэффициент энергоэффективности COP (обогрев) 4,48
Много лошо щях да те нахраня, но ти просто не си мислел. Това са параметрите на стария модел едно към едно.
Тук го прочете нали Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-S / SRC35ZSX-S
под заказ = по поръчка
Измамници, явно искат да хванат риби.
п.с. Ама вие верно ли му се вързахте или му правите контра базици?
Цитат:
Rumb@ta
И ти си се поразсеял. Замисляш ли се колко дълго ще изкара да топлоотдава твоята девятка 5 киловата и колко може 50-ката при едни и същи условия?
Цитат:
DDM87
Еми тогава ще чакаме да изкарат реалните данни. Дано цената да е адекватна.
Някой пробвал ли е мулти-сплит система с zm-s серия ? Тънката ми идея е, дали е възможно към вече монтирания в спалня 13 кв.м. zm 20 s да вържа и другата спалня,също 13 кв.м. ? С две думи, с едно външно да има две вътрешни ?
Ако смениш външното...., а сегашното външно какво ще го правиш.
Цитат:
edi1
Е, зяпате ниския клас на МХ и сравнявате с висок клас машини.Гледайте високия.
То по дифолт Митсубиши Хеви означава нисък клас климатик.
Цитат:
Mega
Не се праявя на разсеян, и аз имам 10-ка с 6.5 киловата на отопление. Но не знам машините да се означават на отопление а на охлаждане, или греша? Като са им лабави, да не ги купуват. Никой не го карат с пистолет да купува. Машини поне има много. Всеки купува каквото иска.
... Климатиците освен за отопление са направени предимно за охлаждане. Аз лично се охлаждам цяло лято с кеф. Та с 12-ка трудно ще охладиш, това което е за 18-ка.
Въпроса е, че имат много ниска отоплителна мощност за 50-ка. Колкото една 25-чка за японския пазар. И номинала почти залепен за максимала. Охлаждането е ясно.
Е, май малко всички бързат със заключенията, без никой да е видял качеството на машините и официално някой да е обявил цени за България.Кво не ви харесва - 20 ZXS-S се развърта до 5,3 кв при номинал 2,7, 25-ицата се развърта до 5,8 кв при номинал 3,2, а 35-ицата до 6,6 кв при номинал 4,3.
Румба, къде гледа тази дифолт класация ?
Направило ли ви е впечатление при 25ZM-S при зададена 3-та степен на турбината след време да намаля оборотите.На няколко пъти го забелязвам. Като превъртя 4, auto, 1, 2-ра и пак 3-та си остава на 3-та.
- - - - - - - - - -
След около 8 часа работа на 3-та степен, видимо намали оборотите.