Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
  Яка машина е, при мен, в гореспоменатите условия, прави на около 4-5 часа. Стая 13,5м2, с отворена врата към коридор 7м2(отоплява се и от другите 2 машини). Задание 23, в стаята 24-25, на вентилатор Ulo. Преди дефрост изглежда по следния начин:
 https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a37010f6aa.jpg
ZSX-a е по-наговарен и разскрежава на около 2ч. Като падне влажността, понеже е целодневно от 90% магоре, дефростите ще се разредят.
  Пусни го поне на втора степен. Няма да се къдри толкова :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
rosswen  
 При мен и на 2-те Хевита външните работят тихо. Цял ден температурата не се е вдигала над -9, с вятър и снеговалеж. Отлични машини. Не съм вярвал, че в стая 33м2, при -10, ще седя на 24-25гр., по боксерки, с климатик. При това на тишина (вентилатор Low).

Предполагам ти е ясно ,че заслугата на климатика в цялото уравнение е на последно място.А преди него ,са че стаята е вътрешна ,с отлична изолация и имаш топлещи съседи отвсякъде.
   Цитат:

rosswen  
 Яка машина е, при мен, в гореспоменатите условия, прави на около 4-5 часа. Стая 13,5м2, с отворена врата към коридор 7м2(отоплява се и от другите 2 машини). Задание 23, в стаята 24-25, на вентилатор Ulo. Преди дефрост изглежда по следния начин:
 https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a37010f6aa.jpg
ZSX-a е по-наговарен и разскрежава на около 2ч. Като падне влажността, понеже е целодневно от 90% магоре, дефростите ще се разредят.
    Никак не изглежда добре машината на снимката. Ефективността е почти нулева. Или настройките са сбъркани, или е преоразмерена.
     Климатици Mitsubishi Heavy
   Цитат:

^Rokera^  
 Предполагам ти е ясно ,че заслугата на климатика в цялото уравнение е на последно място.А преди него ,са че стаята е вътрешна ,с отлична изолация и имаш топлещи съседи отвсякъде.

В стаяра на zmx-a отдолу не се отоплява, а отгоре 3-4 дена седмично. Стаята не бих я нарекъл вътрешна, с две външни стени е. Голямото помещение е с 2 огромни външни стени-северна и източна, с обща дължина 13м, високи 2.6м. Също така на същите тези стени има около 14м2 френски прозорци. Отдолу не се топли винаги, отгоре също. Въпреки, че съм с 8см външна изолация, не е като да няма загуби.

П.п., Додо, в момента не е така, просто е събирало и снежинките, в следствие на виелицата. Не бих казал, че е преоразмерена, не влиза он/офф, като струята се усеща хладна, въпреки че е на Ulo. По-скоро крета около минимума, който при 20zmx се покачва чак под -10.
  Вдигни скоростта на турбината и отдалечавай сензора за външната околна температура, докато започне да прави дефрости при около 3mm натрупан скреж. Това е близо до идеалната настройка за ефективност. Сега е най-благоприятното време за настройки, ако ти се занимава.
Успех! :)
   Цитат:

dwrbudr  
 А някои дори не могат да си регулират оборотите - фан-а е с 3 жици само, Gree-тата яко пестили матрЯл :)

Кой модел?

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
     Климатици Mitsubishi Heavy
   Цитат:

dodo_pv  
 Вдигни скоростта на турбината и отдалечавай сензора за външната околна температура, докато започне да прави дефрости при около 3mm натрупан скреж. Това е близо до идеалната настройка за ефективност. Сега е най-благоприятното време за настройки, ако ти се занимава.
Успех! :)

А, не! Предпочитам да си пия винцето. [emoji4] Нямам никакви забележки към машината.  Само ме притесняват дренажните отвори. На ZSX-а от пет, само два са останали незапушени, плюс още един авариен, на по-високо. Не знам, проблем ли е, дори и да се запушат всички, да си прелива отстрани, както правят повечето машини тук? Или да му тегля един топъл душ? Кофтито е, че ми е малко несгоден, отстоянието от стената е около 10см.
  Я си гледай живота, не се занимавай с глупости.
   Цитат:

edi1  
 Я си гледай живота, не се занимавай с глупости.

Точно за това питам, да си пия ли спокойно питието, понеже не ми се правят подобни гимнастики, особено в този студ. Да разбирам, че няма грижи, дори и да се запушат всички?
  Има си място да лее вода и отгоре.Старото ми ГРЕЕ едно време редовно си задънваше отвора и хвърляше от всички страни като гейзер, и това за дълги периоди, над 15-20 дена студ.След два, три дена всичко ще се размрази.
  Мисля, че е Чейндж, ама спецовете да кажат - https://www.youtube.com/watch?v=VPRDUBd9egk

Цитат:

ivan74  
 Кой модел?

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk

Ей го и моя убавец:

https://s18.postimg.org/oycxwszj9/20...-30-53_243.jpg

Набичен на 26 градуса, вентилатор High, вече работи 6-7 часа без дефрост. Навън е -6 градуса и вали супер обилен сняг. Как да не съм фен на Хеви?
  аз не виждам нищо радостно в това да бичи 6-7 часа с КОП под 2 при такова заскрежаване ..
   Цитат:

Alexi  
 аз не виждам нищо радостно в това да бичи 6-7 часа с КОП под 2 при такова заскрежаване ..

Машината разсрежи малко след като я похвалих :)

Alexi, дреме ми за COP-а като навън е -10. Важно е на мен да ми е комфортно. Тука за едни 10 дни в годината дали ще дам 20 лева повече “ич ми не е“. :Drinks: