Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
"...Дистанционното светва, но климатика не приема сигнала...." Какво свети на дистанционното, да не са сложили подсветка на новите модели.
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
"...Дистанционното светва, но климатика не приема сигнала...." Какво свети на дистанционното, да не са сложили подсветка на новите модели.
Няма подсветка, сигурно колегата е имал предвид, че се появяват индикациите на дисплея за температура, позиция на клапите и работният режим.
Цитат:
павлов
няма ли някой с тия новите хевита от среден клас да пише какво е положението,нещо от рода на 20,25 zs-s,прочетах че при -2,-3 и надолу,набирали(дигали)минимума кат балканче на баир,демек бавно но сигурно;),нещо от рода на 500-600 вата,седи и не мърда пущината:lol:,а това не говори много добре за един климатик,все пак не искам да виждам 24 каратови усмивки по лицата на тия от чез:RTFM::help:)),ако някой притежава такъв климатик нека пише,ще е доста полезно.
Мога да кажа за 20zs-s,тази сутрин беше към -7 климатика беше зададен на 24гр,в стаята беше толкова.Консумацията се въртеше около 390-400вата и под това не пада,за 2часа изключи 2-3пъти за малко.
25zs-s работи от сутринта на около 400w. Не съм го забелязъл да размразява последните 4~5 часа.
Нормално ли е външното тяло на 25zs-s да върти вентилатора на максимални обороти ?
От снощи излизам почти на всеки час да погледна, но всеки път го хващам да духа доста силно.
Нагласен е на 24, в най-далечният край на стаята е 23.2 ,което смятам, че е приемливо.
Почти не съм го виждал да прави дефрост и питата е чиста от както паднаха температурите и също така не прави он/офф.
Така трябва да работи, за да не трупа лед.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
alextk69
Нормално ли е външното тяло на 25zs-s да върти вентилатора на максимални обороти ? ...
За мене не е нормално да се върти външният вентилатор на максимални обороти ако компресора не е натоварен над номинала. Гледах една "цепеница" TCL и въпреки че беше под нулата външната температура, вентилатора работеше много кротко, не се чуваше че върти. Климатика работеше on/off, т.е. компресора на минимум. То ако целият вход сложи по два три климатика на апартамент и под нулата всички включат на макс ще стане егати какофонията.:)
Цитат:
dodo_pv
Така трябва да работи, за да не трупа лед.
другите марки явно се справят без вентилатори на макс :))
А някои дори не могат да си регулират оборотите - фан-а е с 3 жици само, Gree-тата яко пестили матрЯл :)
Цитат:
Alexi
другите марки явно се справят без вентилатори на макс :))
Да, разбира се. Като кучето на нивата! И тошибите от високия клас въртят на макс. Пряко свързано е с ефективността / сублимацията.
При мене тошибата (дайсейкай-6, отличник, висок клас:) ) не върти външният вентилатор на максимални обороти когато компресора работи не натоварен. Не знам, сега и външното ли да ми е дефектно.:)
Цитат:
milanov
При мене тошибата (дайсейкай-6, отличник, висок клас:) ) не върти външният вентилатор на максимални обороти когато компресора работи не натоварен. Не знам, сега и външното ли да ми е дефектно.:)
Виж таблицата в сервизното.
При мен и на 2-те Хевита външните работят тихо. Цял ден температурата не се е вдигала над -9, с вятър и снеговалеж. Отлични машини. Не съм вярвал, че в стая 33м2, при -10, ще седя на 24-25гр., по боксерки, с климатик. При това на тишина (вентилатор Low).
20zmx-s направи дефрост най-после :) Не съм сигурен вчера дали е правил или не, аз поне не съм го хващал, но съдейки по наблюденията ми над топлообменника, по-скоро не е правил. За днес обаче със сигурност е първият. Цял ден настроен на 25 градуса.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
dodo_pv
Виж таблицата в сервизното.
Не отговарят на реално случващото се.
Прикачен файл 26418