Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
Един от потребителите имаше подобен случай. Оказа се, че вътрешното не е закопчало навсякъде и не помня още какво. Сега е много доволен и каза, че е спрял да пука изобщо. Същият този човек ми сподели за настройката на клапите. Вътрешното пука рядко и дискретно.
При мен 20-ката пукаше от време на време, но след като ми смениха втулката спря да пука. Явно са наместили пластмасите при сглобяването. 35-цата никога не е припуквала.
Все пак, ако остане време ще помоля някой да пъхне дигитален термометър на 20zs-w при 7 градуса външна температура за да видим каква е температурата на изходящата въздушна струя и до колко се развърта компресора. А като паднат около нулата и на минус 7 пак ще повторим тестовете.
Хубаво е когато при теста има ограничение и в консумацията - еднаква за теста. Само външна темп. трябва да е различна. Всичко друго да е еднакво, включително и вътр. температура. Иначе когато има 2 различни неща извод не може да се направи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
Хубаво е когато при теста има ограничение и в консумацията - еднаква за теста. Само външна темп. трябва да е различна. Всичко друго да е еднакво, включително и вътр. температура. Иначе когато има 2 различни неща извод не може да се направи.
Съгласен съм, но гледам, че стойностите в таблиците са на максимални дебити за модела.
На 10С съм го пробвал от 23 в стаята. развърта до 1400, извади 54С.
Стига си се занимавал с тези тестове. Слагай си го в малката спалничка. Ако случиш читава бройка ще останеш доволен.
- - - - - - - - - -
1300лв..... Ако не ти хареса ще си го преместиш в коридора.
- - - - - - - - - -
Офф
Силно препоръчвам на хората които мислят да се топлят на климатици първо да си направят ВЪТРЕШНА изолация.
Ефекта е потресаващ.
"Ако случиш читава бройка ще останеш доволен."
Тук се крие разковничето...:)
"Силно препоръчвам на хората които мислят да се топлят на климатици първо да си направят ВЪТРЕШНА изолация.
Ефекта е потресаващ."
Какво имаш в предвид, малко харчат или започват да работят по друг начин.
Естествено, че с изолацията сметките намалят, драстично бих казал(тази година аз го усещам)
Някой да има информация, ще има ли скоро подови модели на Хеви, с външни тела на ZSX?
1 Прикачен файл(ове)
Бях обещал от темата за Daiseikai 9, да кача снимки, когато намеря проблема в старото ZIX-S. Ето проблема, компресора е изгнил само на едно място от влага и вероятно не добре обработена повърхност. От долу и навсякъде другаде е ок, като нов.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33399&stc=1
ако е жив все пак може да се ремонтира нали
Цитат:
Alexi
ако е жив все пак може да се ремонтира нали
Може, чакам оферта от един колега за свален от ZS-S и ще мисля. Не е останал метал точно на това място, с локална заварка няма да мине.
Цитат:
Mega
Може, чакам оферта от един колега за свален от ZS-S и ще мисля. Не е останал метал точно на това място, с локална заварка няма да мине.
На 20-35ZS-S е същият, доколкото знам?
Цитат:
rosswen
На 20-35ZS-S е същият, доколкото знам?
Да, чакам да видя колко ще ми дойде като цена?
Аз за това ще направя 2-3 отвора ф25 под компресора, като при Нордик моделите им. Да се дренира хубаво и да се ветри. :)