Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
Щом го гласиш за кухня, бодвай едно Гри. Хем евтино, хем топли.
Ако стоиш 1-2 часа дневно в кухнята въобще не ти трябва климатик.
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
preparatos извинявай ,но за колко голяма кухня става въпрос? И нещо друго освен да се готви,прави ли се в тази кухня?
Около 10-12кв кухня. Ползва се само през деня, и малко вечерта - основно за закуска, обяд и вечеря....:)
Цитат:
KI_YOOU
Щом го гласиш за кухня, бодвай едно Гри. Хем евтино, хем топли.
Първоначално се бях спрял на него, ама в последствие беше по лесно да увелича малко бюджета, от колкото да споря....:)
Цитат:
emil vasilev
Ако стоиш 1-2 часа дневно в кухнята въобще не ти трябва климатик.
Трябва....:)
Цитат:
preparatos
Около 10-12кв кухня. Ползва се само през деня, и малко вечерта - основно за закуска, обяд и вечеря....:)
А защо не вземеш духалка/конвектор?
В кухнята при готвене се стопля и без това помещението.
Климатика бая се бави първоначално стартиране в тази минута две духалката е вдигнала с 3-4 градуса температурата при мен в 10кв.м кухня и 2,4kW духалка.
1час мах работи на ден.
Цитат:
JORO71
Здравейте колеги, от 6-7месеца се обзаведох с Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM. От месец и нещо го ползвам за отопление и всичко си беше ОК. От снощи ми се стори, че външното тяло започна да работи по шумно, имам усещане, че работи на доста по-високи обороти и по-шумно.Днес машинката се държи доста странно, влиза много често през 10-15мин в on/of, за 6 часа направи два дефроста,вътрешното тяло издава странни звуци от време на време.Времето навън не е много топло сутринта беше около 0 сега е 4-5градуса. Преди при по висока външна температура се държеше много по добре.Започвам да съжалявам, че изхвърлиха старата Осака. Дайте мнения, според вас това нормално ли е, или да викам "майсторите",които го поставяха.
И ти като milanov си измисляш и тролиш темата :)
Цитат:
JORO71
Здравейте колеги, от 6-7месеца се обзаведох с Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM. От месец и нещо го ползвам за отопление и всичко си беше ОК. От снощи ми се стори, че външното тяло започна да работи по шумно, имам усещане, че работи на доста по-високи обороти и по-шумно.Днес машинката се държи доста странно, влиза много често през 10-15мин в on/of, за 6 часа направи два дефроста,вътрешното тяло издава странни звуци от време на време.Времето навън не е много топло сутринта беше около 0 сега е 4-5градуса. Преди при по висока външна температура се държеше много по добре.Започвам да съжалявам, че изхвърлиха старата Осака. Дайте мнения, според вас това нормално ли е, или да викам "майсторите",които го поставяха.
При външна по-ниска от +2.....+4 градуса вентилатора на външното тяло чувствително вдига оборотите. Имаш чувството, че ще полети.:) И при мене е така.
И още ще прииждат.:)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
И ти като milanov си измисляш и тролиш темата :)
Изобщо не си измислям.:)
На балкона са и двата климатика. Може по светло да ти пусна едно клипче - как върти вентилатора на MHI-то и как върти на тошибата. Ще сложа един балон по средата. :)
Те един срещу друг ли са, че ще слагаш балон?
Да. Но двата потока са изместени с около 30см, т.е не са точно съосни.
Идеално за сушене на наденици :)
Миланов, при затворени прозорци/врати на терасата вътре чува ли се външното нa MHI-то?
Цитат:
milanov
Да. Но двата потока са изместени с около 30см, т.е не са точно съосни.
30 см. е нищо. Наистина ли не е проблем, че духат един срещу друг. Не ми се вярва.
Цитат:
Zygot
А защо не вземеш духалка/конвектор?
В кухнята при готвене се стопля и без това помещението.
Климатика бая се бави първоначално стартиране в тази минута две духалката е вдигнала с 3-4 градуса температурата при мен в 10кв.м кухня и 2,4kW духалка.
1час мах работи на ден.
След някой друг ден, като застудее повече, сметките няма да са точно такива, при мен. Зимата в къща иска повече мощ. Според мен с климатик си идва най-изгодно. Ще поддържа равномерно температурата през деня, а и като разходи, мисля, че няма как да са повече от на духалката/конвектор...:)