Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
QUОТЕ=dоdо_рv;753698]Taĸa тpябвa дa paбoти външния вeнтилaтop нa xyбaвитe мaшини oĸoлo 0 гpaдyca, зa дa yвeличи cyблимaциятa и oт тaм, eфeĸтивнocттa. Инaчe, щe ce cĸъca oт дeфpocти. Paбoтa нa мoнтaжницитe e дa "въpжaт" външнoтo, зa дa нe лeти.[/QUОТЕ]
Няма кой да прочете
Цитат:
Първоначално публикувано от
niordanov
Миланов, при затворени прозорци/врати на терасата вътре чува ли се външното нa MHI-то?
Аз лично не чувам работата на външното. На 4метра съм от прозореца и лекият шум от вътрешното маскира този от външното. Троен стъклопакет е дограмата. Не знам стената на стаята и тази на балкона дали е един панел или прекъснат.
Външното е на тампони.При други условия може да се чува може и да не се чува.
Няма как от едноредов топлообменник да се извлече същото количество топлина сравнено с двуредов ако не се вдигнат оборотите на вентилатора, т.е. да се прекара по-голям обем въздух.
Относно влиянието на единият върху другият климатик, определено MHI-то влияе върну работата на тошобата. Втората степен на вдигането на минимума на тошибата не е при -2...-3градуса, а става още при 0 градуса.
Трябва да сложа нещо да отклонава потока, защото сега е точно срещу датчика за околна температура на тошибата.
Не че е проблем, но вместо да си работи на минимума, тошибата ще премине в on/off. Не е изненада, очаквано е , но все пак трябваше да се потвърди в реални условия.
Ако се сетя ще пусна клипче с чаша с вода на Дайсекая и MHI- то. Да видите разликата по вибрациите на водната повърхност.:)
- - - - - - - - - -
За проба и потвърждение, изключик MHI-то и Дайсейкая от консумация 390W за две минути слезе на 250...260W.
Проверено и потвърдено.:)
- - - - - - - - - -
Пак за пробата, последва 30секундно тунинговане с велпапе (обикновен кашон) и 30 мин тошибата е все още на минимума от 260W от както е пуснато отново MHI-то.
Цитат:
necata2
Браво и те най-накрая да извадят нещо ново в крак с модата,дано имат успех.
п.п. Тези машини на R-410a ли са или на R-32 ?
ZS-S със сигурност са с R-410a. 25ZS-S при -15г. имат топлоотдаване от 2.3kw при COP=2.3, а 35ZS-S имат топлоотдаване от 2.4kw при COP=2.3. Съответните стойности при "старите" ZM-S при 25-ица при -15г. топлоотдаване от 2.33kw при COP=2.2 и 35-ица топлоотдаване от 2.7kw при COP=2.2.
1 Прикачен файл(ове)
Радва окото, но и портфейла е от значение. Чакам за цени.
Най-после да видим и нещо свястно. Че при другите марки нещата вървят на зле от година на година.
Дванайската е с почти един метър вътрешно, с отварящ се преден капак и огромно външно тяло. Браво, отлична работа на Мицубиши.:thumbup
Големи доводи извади. НЕО-то ми е с 96 см. вътрешно тяло и ооогромно външно. Браво, отлична работа на НЕО.:thumbup
Има доста истина в думите на Джак, почти всичко излязло през 2016 е минало през сурова хардуерна диета. Жалко, но това е положението...
То и предните модели от серията са масивни и приятни ,аз не виждам нищо революционно, просто малко промяна в дизайна.
Аз пък не виждам нищо адекватно като параметри при останалите марки.
Цитат:
Jack Krauser
Аз пък не виждам нищо адекватно като параметри при останалите марки.
Моля, напиши кои марки има в предвид?
Аз доколкото успях да намеря, само Panasonic има нови модели от тази година и на хартия изглеждат не по-зле.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Цитат:
Yas
Привет!
Хм..., интересен въпрос.
Аз доколкото знам от климите продавани в България тези на "илектрик" се произвеждат в Тайланд, а тези на "хеви" - в Китай. Ето една разлика :), ако това има значение де!
Също така си спомням, че миналата есен (когато аз си купувах клима) в каталога на одобрените модели на програмата за енергийна ефективност (знаете за прословутите заеми) нямаше нито един модел на "хеви" - демек нисък "СОР"! А дали наистина е така нека спецовете да кажат!
Моето хеави е произведено в Тайланд srk35zmx-s и съм много доволен
Излезе каталога за 2017г. на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems.
Много екстри са вкарали в топ-моделите. Ще бъдат по-добри от дайсекаите.