Първоначално публикувано от
emergency_bg колеги, както знаете от участието ми в други теми, имам проблем с климатика си Mitsubishi, доскоро хващаше лед и се размразяваше на всеки 40 мин без да стопи леда. Идваха от сервиза, източиха му фреона и ми го заредиха на везна като и го обезвъздушиха, ако не се лъжа. Започна да работи перфектно и вече не обледява външното тяло, но сега проблема е, че от време на време при ниските температури просто започва да духа студено и така по няколко часа. като го изключа и включа няколко пъти, тръгва да духа топло и така няколко часа пак перфектна работа. Днес установих /може и да греша/, че просто когато духа студено с часове, компресора не работи, тъй като външното тяло е прекалено тихо и само вентилатора си върти. Мисля, че просто след някое от размразяванията компресора не се включва и си духа студено с часове, докато не го "рестартна" от дистанционното и да тръгне. Явно от фирмата, която го монтира не могат да установят проблема и трябва пак да го пращат в Пловдив, а на мен ми писна цяла зима да си го разпращаме без да има ефект. Моля ви да ми помогнете с идеи какво може да му е или да ми препоръчате хора или фирма от варна, която мога да повикам за да ми диагностицира проблема.
П.С: Мога да го върна и да си взема парите, но за тези пари нямам алтернатива, а когато работи, за мен е перфектния климатик, в момента външна темп. -9, в стаята 25 на една чертичка на вентилатора и 25 на дистанционното