Привет на всички!
Нов съм във форума и бих искал да потърся съвет от компетентни лица при избора ми на климатик из между тези два модела на които съм се спрял.
В избора ми имаше и Тошиба от модела DAI SEI KAI но в предвид на това, че климатика ще се ползва предимно за охлаждане се отказах от него. А и цена е чувствително по-висока.
Та избора ми се спря на въпросните два модела които съм посочил в темата. Помещението /хол/ е югозападно изложение с топло изолация и ПВЦ дограма.
Ще бъда благодаря за съвет кой от двата модела да избера. И за двата чувам добри отзиви. Прегледах характеристиките и на Fujitsu COP i EER са по-добри но пък е по-шумен и по грозноват
За Mitsubishi всеки казва "това е Мерцедеса /или БМВ/" но пък с по-приятен и изчистен дизайн и сравнително по-тиха работа и на двете тела.
Родителите ми се спряха на модела на Fujitsu и последната зима в големите студове беше единствения климатик в кооперацията който не спря да работи и за секунда /сериозно ви казвам/
Благодаря ви предварително
п.с. Модела на Mitsubishi e произведен от Mitsubishi Electric corporation в Тайланд с Японски компоненти.