Казаха ми че Fujitsu-то лапа много ток (отопление-1.24KW ; охлаждане-0.92KW) намирам в интернет различен "COP" За Chofu-то (отопление-970W ; охлаждане-880W),а не зная нищо за тази марка КЛИМАТИЦИ.
Казаха ми че Fujitsu-то лапа много ток (отопление-1.24KW ; охлаждане-0.92KW) намирам в интернет различен "COP" За Chofu-то (отопление-970W ; охлаждане-880W),а не зная нищо за тази марка КЛИМАТИЦИ.
Помогнете ми за избора на тези два климатика.Спрял съм се на тях,но не знам кой да избера.
Това ми заприлича малко на "заслужава ли ЦСКА да стане шампион" по НТВ
Аз бих избрам Фуджито .
Мисля че ако след гаранционно се повреди , частите за фуджито биха били по евтини .
Това си е мое мнение
Късмет с избора
И аз мисля че Фуджито е по-добро,но ми казаха че много харчи.При -7 градуса му дават COP 1.91.Това добре ли е или........
Не си написал и колко мощност отдават, според мен това е по-важно. Това Chofu ако отдава по-малко топлина, ще се включва по-често и ще харчи повече. А иначе Fujitsu отдава повече от 4 kw мощност, а и тия данни за консумация са максимални, а не средни.Първоначално публикувано от ilko03
Fujitsu-то отдава на топлина 6.7KW при охлаждане 4.3KW : Chofu-то отдава топлина 6.33KW при охлаждане 4.88KW
А казаха ли ти колко е копа на това CHOFU при -7
копа на CHOFU при -7 не го намирам никъде.По принцип на Fujitsu-то е 3.87 а на Chofu-то е 4.16 COP
Според мен двата климатика са с почти еднакви параметри.
Аз лично бих си избрал по вън6ен вид , все пак ще го гледам всеки ден (вътрешното тяло и дистанционното )
Дистанционното на Chofu-то не ми допада като визия
Разни хора, разни критерии , разни вкусове
Не гледай тока - виж си гаранционния и следгаранционния сервиз!
Chofu са добри, но не много популярни у нас.
СОР/-10гр С / на Fujitsu General 12LC =2.67
Справка темата съвет за по-скъп инвертор:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,29102.40.html
АКО ТОВА Е ТАКА НЯМА КАКВО ДА МУ МИСЛИШ ЗА 12-КА SUPPERПървоначално публикувано от dan66
Малко късничко ама и аз искам да изразя едно мнение.този климатик CHOFU се внася от има няма година,година и половина,така че все още не се знае какъв му е срока на живот,как се рагира с резервните части.А това за копа....не вярвайте много на брошурите на вносителя,а гледайте в официалния сайт.И трябва да знаете точния модел,защото и една буквичка разлика значи нещо.Затова като по доказано на пазара е fujitsu затова аз лично бих взела фуджицу.
Чофу е май с нагревател и не му замръзва тавата през зимата....също немалък плюс
Не е точно нагревател с ток, гадовете са пуснали "фреонов" реотан.Първоначално публикувано от Climatronic