Казаха ми че Fujitsu-то лапа много ток (отопление-1.24KW ; охлаждане-0.92KW) намирам в интернет различен "COP" За Chofu-то (отопление-970W ; охлаждане-880W),а не зная нищо за тази марка КЛИМАТИЦИ.
Казаха ми че Fujitsu-то лапа много ток (отопление-1.24KW ; охлаждане-0.92KW) намирам в интернет различен "COP" За Chofu-то (отопление-970W ; охлаждане-880W),а не зная нищо за тази марка КЛИМАТИЦИ.
Помогнете ми за избора на тези два климатика.Спрял съм се на тях,но не знам кой да избера.![]()
Това ми заприлича малко на "заслужава ли ЦСКА да стане шампион" по НТВ
Аз бих избрам Фуджито .
Мисля че ако след гаранционно се повреди , частите за фуджито биха били по евтини .
Това си е мое мнение
Късмет с избора![]()
И аз мисля че Фуджито е по-добро,но ми казаха че много харчи.При -7 градуса му дават COP 1.91.Това добре ли е или........
Не си написал и колко мощност отдават, според мен това е по-важно. Това Chofu ако отдава по-малко топлина, ще се включва по-често и ще харчи повече. А иначе Fujitsu отдава повече от 4 kw мощност, а и тия данни за консумация са максимални, а не средни.Първоначално публикувано от ilko03
Fujitsu-то отдава на топлина 6.7KW при охлаждане 4.3KW : Chofu-то отдава топлина 6.33KW при охлаждане 4.88KW
А казаха ли ти колко е копа на това CHOFU при -7
копа на CHOFU при -7 не го намирам никъде.По принцип на Fujitsu-то е 3.87 а на Chofu-то е 4.16 COP
Според мен двата климатика са с почти еднакви параметри.
Аз лично бих си избрал по вън6ен вид , все пак ще го гледам всеки ден (вътрешното тяло и дистанционното )
Дистанционното на Chofu-то не ми допада като визия
Разни хора, разни критерии , разни вкусове![]()
Не гледай тока - виж си гаранционния и следгаранционния сервиз!
Chofu са добри, но не много популярни у нас.
СОР/-10гр С / на Fujitsu General 12LC =2.67
Справка темата съвет за по-скъп инвертор:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,29102.40.html
АКО ТОВА Е ТАКА НЯМА КАКВО ДА МУ МИСЛИШ ЗА 12-КА SUPPERПървоначално публикувано от dan66
![]()
Малко късничко ама и аз искам да изразя едно мнение.този климатик CHOFU се внася от има няма година,година и половина,така че все още не се знае какъв му е срока на живот,как се рагира с резервните части.А това за копа....не вярвайте много на брошурите на вносителя,а гледайте в официалния сайт.И трябва да знаете точния модел,защото и една буквичка разлика значи нещо.Затова като по доказано на пазара е fujitsu затова аз лично бих взела фуджицу.
Чофу е май с нагревател и не му замръзва тавата през зимата....също немалък плюс
Не е точно нагревател с ток, гадовете са пуснали "фреонов" реотан.Първоначално публикувано от Climatronic
![]()