Re:Mitsubishi SRK/SRC 35 ZIX-S - моля за мнения
edi1- Е прав трябва да темперираш помещението и тогава ще разбереш колко добра машина имаш.Не е вярно,че на 245 вата работят само вентилаторите, компресора също работи . Това, че слиза до 245 вата е много добре защото стария модел неслизаше под 320 вата.
Mega- Другата зима ще разбереш за какво говоря.
... Да аз не знам дали работи компресора, но просто духа студено на тази мощност. Иначе слиза, макар и за малко, понеже пуснах една духалка накрая да видя какво ще стане и като му помогна той свали до толкова!
Развитието е, че след 36 часа работа, зададено 23 градуса падна на 300-350 вата и така задържа. Минава в дефрост на 4-5 часа при 0 градуса външна температура!
Е, идеално, няма какво повече да желаеш.
;)
Повечето е да видим как ще е когато навън стане -8 - 10 градуса ;)
Е, да вдигне най-много двойно, ама зависи и от топлозагубите в помещението, де.Но за 28 квадрата си е идеално, дори и 600-700 вата да е консумацията.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Силно се интересувам, предвид извратената форма на тавата на МХИ-то, новият ZIX успява ли да се оттича нормално или също като старите задържа лед в тавата?
:ole :yahoo: :ole
Минаха "сибирските" :-memnon ( Не са сибирски,за всяко нещо си има време а на това време му беше време! Е*ати зимата 15-20° ) студове и нямаше НИКАКВИ проблеми ! Тъпите медии търсят сензации,преди години си беше съвсем нормално да са температурите по -10 - -15 че и по-малко градуси! Нормален си беше и снега,и студа и вятъра.Че се и задържаше МНОООГО по-продължително приятният зимен марз.И преспите бяха по-нормални,по-зимни и по-големи.И бузките щипеха пак ;)Та нали е зима.А това сега на какво прилича! Бих казал обратното,че не е нормално да имаме Зима със температури и темп. рекорди от по +15 - +20 градуса.Е*ати зимата!!! :2guns: Побъркахме го това време. А и тези ниски температури определено бяха по-здравословни относно вируси и респираторни заболявания. Сега само тръбят каква криза е ,не криза,бедствено положение и как е критично и колко е сибирско - Ха-Ха-Ха :-memnon
... Не би трябвало и да има проблеми. При мен не задържа лед в тавата за сега. Като прави дефрост, отдолу става чешма направо, след това всичко си е ок! Разбира се когато беше влажно!
Сега го дават пак да се затопля (Варна) и да плува около нулата,това е най-кофти за машинките ми = много лед.
Прави лед когато работи на on/off. Ако си хване инверторния режим, няма грам лед. Това е установено на 100%.
Не знам,аз като сравнявам с дайкина си мисля че нещо не му е наред-толкова много конденз,съответно лед,бях писал в една друга тема ( нещо от сорта "мигът на истината - сибирски студ....) ,че това с леда се оправи едва след като температурите паднаха под - 8°С . Освен да се е зорил защото бях отворил вратата към входното антре (около 2-3м²) ама не виждам как,при условие че и на -18°С нямаше проблеми.
Не, не се е зорил. Като е по-топло, спира по-често. Като спре компресорът, става на практика един естествен дефрост - питата се затопля леко и капки започват да се стичат надолу. Обаче като включи пак компресорът, питата се изстудява бързо и долу хваща лед. А и влажността при по-ниски температури е по-ниска.