Сдобих се с тази машина и съм очарован. Моля за компетентното мнение на на специалистите за нея?
Преглед за печат
Сдобих се с тази машина и съм очарован. Моля за компетентното мнение на на специалистите за нея?
Честито със здраве да си го ползваш.Това е климатик с който можеш да посрещаш гости от африка когато на вън е -18 градуса.
Надявам се да работа като инвертер а не като on/off климатик заради високия му минимум.
Колко ти е голямо помещението?
Ще чакам с нетърпение от теб как работи машината дали често изключва и също така колко често влиза в режим разкрежаване когато паднат температурите?
Благодаря,
Холчето ми е към 30 квадрата, изложение север-изток, тухла с външна изолация! За сега не се усеща когато работи.
Ще бачка като инвертер споко помещението е голямо нямаш грижи.
Я виж ти, май си първият тук с такъв. Ако не те затруднявам - дай впечатления. Как работи, колко е тих вътре и вън, прави ли чести включвания и изключвания. А и като падне под 0° ми е интересно да споделиш дали са решили проблема със замръзването на отворите на външното тяло в тази нова серия.
За сега не сме се нанесли в новото жилище, пускам го тези дни само като имам да довършвам нещо там. На най-ниската степен на вентилатора не се чува звук! Може би нощем би се доловил. Стопля за минути, но пък и не е било много студено! Външното тяло не мога да усетя, че работи за сега. Нито визуално, нито на пипане. Ще тествам и в студовете като дойдат и ще споделя. ;)
А да имаш случайно слаб "жужащ бръм" когато работи в режим топло ? Че при мен се наблюдава подобно явление и ми е чудно дали не е феномен :(Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
За сега не съм чул нищо колега. Но все още не живеем там! Пускам го като ходя да довършвам някои неща!
Наблюдавах нещо много странно. Имам машините си от около 1-2 месеца и съм ги пускал само от дъжд на вятър. Започнах да ги използвам по-редовно от около 2-3 седмици и то най-вече последната една.Използвани са само в режим на отопление с настроени 21-22 гр. при външни от порядъка на 8-9,вентилатори на Low. Такааа,забелязах следното нещо.И дайкина и МХИ работеха добре,тихо...всичко ОК.Но ми направи впечатление ,че по долната част на корпуса на външното тяло на 20-ката се образува конденз,по-специално във две хлътнали ямки , а от кондензната тръба капеше вода !!!? :yikes отместих "белите шайби" под тавите им и не видях очакваният капещ "поток",което ме навежданад мисълта че този конденз идва от вътрешните тела.Уточнение: машините са със скрити трасета под 7 см. изолация и не е възможно да наблюдавам от къде капе,кондензите на вътрешни и външни тела са заустени в едно общо трасе...щом не е от външното,значи е от вътрешното! :Google: Вярно е че беше доста влажно,във Варна съм все пак,но до сега не съм забелязвал подобно нещо в експлоатирането им,конденз от тръбата и по външното тяло в режим отопление !?! Това не е ли характерно само за режимите на охлаждане и изсушаване през лятото? :081: Нека някой компетентен драсне мнение :help
Да не са на ауто климатиците сложи ги на отопение ръчно.Няма логика да капе от върешното тяло при режим отопление.
Болднатото от мен - напълно нормално. Къде очакваш да е конденза зимно време, ако не по външната пита, оттам в тавата и през отворите?Цитат:
Първоначално публикувано от 6pek
Не,на са на ауто.Бяха си на хийтинг,22 гр.,Слаб вентилатор.Тавата на митсубишито има две хлътвания в долната си задна половина(от към стената) и се бяха покрили с конденз.Нямам представа какво контактува с тях от горната им страна,но дори и да са някакви стъпки на топлообменника,тка ли трябва да се потва? Беше 8гр. с висока влажност , даже май лека мъгла.Не зная колко % точно....нямам с кво да меря :) ...че така б*х маа му
Пич, зимата от външното ти тяло ще тече водааа! Приеми го отсега. Това е нормалния цикъл на работа. Лятото кондензира във вътрешното тяло и тече през маркуча от него, зимата кондензира във външното тяло и тече директно през отворите, стига да нямаш и там щуцер и маркуч.
:RTFM:
Между другото,мисля че имам отговор на един доста измъчвал някои хора въпрос.А именно: Защо ZGX серията на MHI им бачкала като конвенционалка на цикли 3 мин. оф на вдигнати клапи и 7-10 он...беше в някаква друга тема.Може би не е тук мястото,но днес идваха монтажниците,по-точно единият,инженерчето който е технически със някакакъв по ел.частта,защото усетих че ме пере ток от външното на дайкина докато съм се подпрял на парапета и го чакаля колко ще вибрира,идиот,както и да е :yikes подскочих,хванах мулти сета дадох на корпус и парапет = 93 волта :yikes Е*аси.Викнах ги де........оказа се че ми е шибан контакта. Както и да е. Споменах му за казуса с МХИ 20-ката ( и при мен бачкат по сходен принцип: 3-10 мин съот. оф / он,за 3-те поне съм сигурен,засякох го) и момчето спомена че тази моя 20-ка е хипер инвертор и че е за доста по-голямо помещение,доста по-голямо ,до 30-35 м.2. !!! Стаята ми с 20-ката е 12,5 м.2. Така че, мисля трябва да си отговорите сами на въпроса защо така . Момчето си разбираше от работата. Сега съм с отворена врата към коридора ( + 3 м.2,просто нямам повече) и му е по-добре, държи се адекватно,не е он оф само :jamaika :Drinks:
Имам мамка му :( ? Казах им да ми сложат една гофра,обаче не, сега съм със тръба която ня зная как ще махам.Бяха ми казали че щяло да тече през зимата когатоо размразявало и не било добре да имам дренаж,че щяло да замръзва и пука.Добре било да се оттича директно през дупката на тавата в/у балкона ( на балкона ми е монтиран). И сега кво,трябва да им разлепям пвц лепилните тръбни сглобки ли? и ако да то как? На едното ми МХИ и на дайкина тези бели " фунийки" които са като преходник от тавата към пвц тръбите за конденза ( скрити зад изолация 7см. EPS 25кг/м3)са здраво закрепени за тавата,не мърдат,не знам на клипс ли са . Докато тази на другото ми МХИ е свободно движеща се, стояща под дупката на тавата само благодарение на това че е нахакана и мисля залепена във ПВЦ тръбата. Кво да правя...температурите скоро забиват под нулата :helpЦитат:
Първоначално публикувано от deian