Re:Mitsubishi MSZ-FD25VA - ледено блокче в тавата
Абе и аз като гледам по форумите Тошибата най ги хлавят и най добри параметри имат ама много парици са .Програма програма ама се пак изкат връщане .Обаче по нататък за северната ми стая ще взимам още един и на 100 % ше гледам да е тошиба .Понеже ще работи на ненормални условия 8 етаж север без отсрещен блок които малко от малко да убива силата на вятъра. за там ще ми трябва полярна машина .Ама сега мицобушито да опрай,Някак си ми легна на сърцето това Японче и не си и мисля да го сменя с друг .Дали ще ме радва или ше ме тормози времето ще покаже .Дано да е стока .Айде честито на ИМЕННИЦИТЕ днес ,и да внимават с джибрите :blob1 :yahoo:
Тошибата е супер.Дори втора употреба да вземеш-железни.Запитай Aleksandars.
Ама и цените им хубави /кажи го на военният министър които ми разписва заплатата
:016:
Здравейте някой може ли да ми даде информация /kW, COP/ за MITSUBISHI Модел: MSZ J25GR Ще се използва за отопление на стая 22кв.м От къде може да се намери дистанционно за този модел или такова което да става за него?
chakalov, ето ти данни за машината
Модел: 2005 година /100V
Параметри при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 (0.7~2.6) kW
Консумирана електроенергия: 420 (155~690) W
EER: 5.24
Отоплителна мощност: 2.5 (0.7~4.0) kW
Консумирана електроенергия: 470 (125~975) W
COP: 5.32
Параметри при 2°С външна температура:
Отопление: 2.9 kW
COP: 5.28 (среден)
Консумация: 860 W (средна)
А това е дистанционното управление на модела
http://lh3.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/S0...s128/MPO51.jpg
Монтираха избраният от мен модел ,3 ,4 дни работи при нормални условия НО ето че дойде момента на бойното му кръщение СНЕГЪТ които заваля снощи.И климатика започна да се заскрежава, рано сутринта дори да се заледява но учудващо за мен си работи нормално /смисъл топли /Саморазмразява си се мо много по на рядко от Грее-то в спалнята .Както и да е...въпроса ми е нормално ли е да прави така при положение че е на северна стена 8 етаж при температура -9 и не много силен вятър но с обилен снеговалеж :yikes /т.е. кофти условия /
Не му е засегнат топлообмена и насмогва на нуждите.Когато му дойде времето, ще си размрази.
Днес сутринта забелязах, че и на моите два FD25VA са се образували ледени блокчета в тавите, при температура от -8, но и двата бичат без проблем /засега/ :ole. В момента във Варна е -6.
Още едно потвърждение, че и FD прави лед в тавата :bravo
Нямам представа от тази техника, а и от която и да е друга :). Но да се опитам да разсъждавам логично - тези ледени блокчета, дали не се образуват защото самите дренажни тръбички са запушени от лед?
Ама ти дренажната тръбичка от външното тяло не си ли я махнал??
Ами не съм, защото терасите ми ще станат на ледени пързалки. Но ако препоръчваш - ще ги махна. Не съм наясно, но нали все пак те трябва да отвеждат този конденз извън терасите?
Моля, ако обичаш, драсни два реда по въпроса!
А махането е най-лесно... Тук във Варна температурите ще останат същите още няколко дни. Така че ще имам възможност да опиша ефекта.
При този снеговалеж във Варна едва ли има климатик без лед в тавата
В Ямбол вали сняг от 15-16 часа вчера, та продължава и до сега.Има около 25 см и нагоре сняг, вече вали по-ситно.И трите ми машини са без никакви проблеми.Няма лед в тавите /то при ТОШИБА-та с тези 3 огромни дренажни отвора няма и как да има :) /, работят си много добре.
По принцип се препоръчва при минусови температури да се махат всякакви приспособления от отводняването на външното тяло, защото тръбичките замръзват, отворът се запушва и ледът тръгва нагоре. Някои успяват с дебела изолация на тръбите да осигурят все пак нормално оттичане на конденза.
Сега трудно ще махнеш щуцера, той вече е станал едно с тавата и леда в нея :)