Re:Засукана ситуация с модели.... Mitsubishi..help
При -7-15 има ли реално значение какъв КОП имаш при номинал ? Голяма част от машините при тези температури така или иначе работят над номинал и от значение е максималната мощност която можеш да постигнеш, а не някаква несъществена икономия. Да не говорим, че линка който е дал Еди си е доста изпипан с ЕН сертификатите и тн, а не е някакъв клип в Ю-туб примерно :) Аз също подкрепям Еди за предимствата на Митсубишито, като сила спрямо Дайкина, вече за комфорт и тн идея си нямам.
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Той COP-a е даден и на номинал, но до +2 градуса. Оттам надолу сигурно крият нещо. То и една духалка от 15 лева запазва 100% отоплителна мощност при -20, но въпросът е доколко е ефективна. След като си го гледал клипа, не е правилно да казваш, че тестове за Дайкин при -15 няма, даже и при -32 бичат хайваните. :)
При тестове под 2 градуса се тества само при 100% натоварване на компресора.Клипчето не е тест на ДАЙКИН, аз говоря за тестове.Освен това модела е 50-ица, ти се опитваш да сравняваш с 35-ца.нали си представяш, за каво става дума при 50VABN, съответния модел на ДАЙКИН-а от клипа.Само да ти кажа, че при -15 отдава 6 кв.Ето го теста на 35 VABN - http://www.energimyndigheten.se/sv/H...epumpar/?tab=2 , данните са от тук.Не се правят от продавачи на климатици, а от съответна независима сертифицирана лаборатория.
Даже имам брошура на Hitachi-то .. не бях обърнал внимание за големия модел. :azn: Гледам има и контрол на влажността. А дали ще се намери тест на 35-цата.. голегата даде за 25 модела.. ровя ама ..ще ли намеря.
Само за 25-ицата има, за 18 и 35 не съм виждал.Освен това ще ти е малък.
Цитат:
Първоначално публикувано от Symptom
Даже имам брошура на Hitachi-то .. не бях обърнал внимание за големия модел. :azn: Гледам има и контрол на влажността. А дали ще се намери тест на 35-цата.. голегата даде за 25 модела.. ровя ама ..ще ли намеря.
С този дайкин не можеш се стопли в 35 кв.м. Еле пък във Враца...
С три хиляди лева не се гъбаркай със себе си, ами си вземи:
1. една Нокрия
или нещо за Япония:
2. sanyo-sap-dk56u2
3. това саньо
4. или това
Има за японския пазар модели, но ги няма в Бг и предвид кризата и много рядкото им търсене едва ли ще внесат скоро.
Щото с тея анемични сарари хем ще тракащ с чене, хем ще ни анатемосваш, съпругата/прителката ти през деня :051: , а през нощта :gun_bandana: ще те изгони да спиш на студения под и тогава...
П.П. Не се хвърляй на ненужни екстри които няма да те стоплят.Избирай измежу климатици които могат да отопляват 35 кв.м. и едва след това между тях избери този чийто екстри ти харесват най-много.
:cheesy: Така изглеждаше половинката снощи.. Тия жени хич не обичат студеното.. Аз сигурно излъчвам 0,5 kW хехе, шегичка.
Аз затова питам, не е възможно човек да знае спецификата на всеки уред. Продалжаваме до верния избор... :)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318858388[/time]_________________________________________________
..Някой ще си рече тоя седи в форума и само драска... :) Ами това ми е 1 степенна задача преди студа та..
Претендент от новите : и цената ми хареса. RAS-16PKVP-E / RAS-16PAVP-E Super Daiseikai 5 какво мислите.
нищо особено не е зубадана като му гледам данните .. с почти 2 пъти по евтин климатик се постигат същите показатели .. рекламата ,че си запазва номинала до -15 е смехотворна трябва да ги съдят за тая глупост ..
Цитат:
Първоначално публикувано от Symptom
Претендент от новите : и цената ми хареса. RAS-16PKVP-E / RAS-16PAVP-E Super Daiseikai 5 какво мислите.
Добре е. Може да погледнеш и това.
И MHI-то е много добро, но Тошибата има повече ектри и повече си заслужава за 3099 лв. с монтажа 16-ката е направо супер. Дори 18-ката на Daiseikai 5 е на по-добра цена от 50-ката на MHI.
Няма по-добро, щом можеш да си го позволиш!
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
нищо особено не е зубадана като му гледам данните .. с почти 2 пъти по евтин климатик се постигат същите показатели .. рекламата ,че си запазва номинала до -15 е смехотворна трябва да ги съдят за тая глупост ..
Toчно това исках да кажа и аз, но пак ме разбраха погрешно. Бях чувал/чел, че запазвал номинала си до -15, но се оказа, че не важало за домашната климатизация. Ако беше вярно и ако беше съвместим с подово вътрешно, бях голям мераклия. Май пак ще заложа на Дайкин, както богаташите от елитните квартали на Ню Йорк, те хората там не са прости, комбинацията глупав и богат в Америка не съществува. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
Я да чуя с кой модел 35-ица за 1400 лева се постигат 4,3 кв при -15 градуса /освен с моя JDR /.Освен това технологията ЗУБАДАН е два вида, запазването на показателите касае втората за големите машини.Що се касае до 16PAVP определено считам, че е малък за двете помещения при -15 му остават 2,81 кв.
Коя фирма бихте препоръчали за доставка и монтаж на машината ( RAS-16PKVP-E / RAS-16PAVP-E Super Daiseikai 5 ) . Доколкото виждам си е Japan сглобка.
За 35-те квадрата ли я вземаш.
Да за холо-трапезарията ще е . Така или иначе ще остъкля и терасата и ще стане съвсем уюутно .