+1 за GE-50VA
Напълно съм съгласен с вас, няма причина да не харесвам МЕ(освен цена и гаранция). За цената си МЕ не само че трябва да дават безусловна гаранция ами ще трябва и......по нещо друго да врътват![]()
Вече сме го взели, така че ще трябва да се оправяме с него. 18ките уж ги дават до 45 кв. ние имаме 35 и мислихме,че ще трябва да е достатъчен. Така ни и консултираха. Само още два въпроса- ако има изолация ще се реши ли проблемът? Също- ако не е на авто вентилация, а на по-мощна-повече ли се изразходва електричество?
изолацията помага - много. и на сметките помага, а и на климатика да се справи също.
вентилатора вътре има минимален разход на ел енергия.
50-ките и нагоре на МЕ имат внушително (като тегло и размери) външно тяло с мощен двойнороторен компресор,двуредов топлообменник и ТРВ.Това би трябвало да гарантира висока изходна мощност и при отрицателни t*. По принцип максимума на отопление от 7,3кв (за GE50VA) не е нещо впечатляващо като стойност,но явно спокойната и тиха работа на агрегата е приоритет за хората от МЕ.
GE50 запазва 61% при -10 градуса, по номинал вади 3,48 кв, би следвало да стигат за това помещение.
А при мен днес една жена ме убежадаваше че хаера 18ка дето се е повредил бил прекалено голям за 35кв помещение и искаше да им монтирам GE35VA и после да ме тормози че не топли. Та както чета тук за 50VA си мисля колко съм бил прав. Защо не се съгласиха за една нокрия и да забравят че имат климатик не разбирам.
А и вече е на по ниска цена, от тази на Дайкина.Първоначално публикувано от deian
Е да ама ей го на не топли. А опитахте ли на 30 градуса с максимална степен на вентилатора. (пауър фул не е за предпочитане защото ще се изключи сам от този режим след 30 минути, поне при нормалните климатици е така)
Като се върнах назад и погледнах характеристиките на помещението, явно наистина е с доста загуби.Освен това гледам, че лувъра явно е в последната 5-а позиция.Сложи го на 3-а или 4-а, да не топли само себе си, а да обдуха помещението.
Здравейте.Имам два климатика Мицубиши MSZ-GE25VA и Мицубиши MSZ-GE50VА.
Малкия тръгва примерно на 500 вата,почва да сваля и когато падне под 300 изключва.Като cos f не се променя и си стои на 0.8.Големия тръгва на 1200 вата и сваля на 900.Държи ги и пак почва да вдига нагоре.Като стигне 1100-1200 изключва.Според мен се държи повече като конвенционален отколкото като инвертор.Повече ме притеснява,че се променя cos f постоянно като варира между 0.8 на мощност около 800 вата и отива на 0.95 при 1200 вата.Нормално ли е това?Благодаря.
Да нормално е, cos f e 1,00 когато е на пълна мощност и пада с падането на оборотите на компресора. Конвенционалната ми Мидеа работи само на 1,00 cos f, GE 25 съм го виждал на 0,65 да пада. Ако ги държиш на ауто вентилатор трудно падат в консумацията и работят повече он-оф, вдигни вентилатора на 2-ра или 3-та степен и ще видиш разликата.