Re:Проблем с MITSUBISHI MSZ-WX28J
Здравейте!
Климатика заработи,докога не знам.Бях го изключил от мрежата,бях извадил и батериите на дистанционното.Вчера сутринта го включих и заработи.Компресора сега развива обороти и се набира,а не както преди да работи само на едни и същи ниски обороти.Работи си без проблем до момента.Единственото което ми прави впечатление ,че почти не си личи да заскрежава и е на две ивици,а не изцяло.Но мисля ,че от доста време е така,по принцип този климатик рядко прави скреж,за разлика от другите ми.
Работи ,но не дълго.Тази сутрин около 03 часа се събудих от студен вятър,климатика спрял да духа топло,температурата на дисплея 18 градуса при зададени 24градуса,вдигнал клапите нагоре и си духа студено.С две думи : старите симптоми.Имаше някакъв надпис в червено от лявата страна на градусите на дисплея на климатика.Изключвах,включвах,на студено ,на топло,рестартирах,и какво ли още не и по едно време заработи.Значи прави някаква грешка най вероятно,друго обяснение нямам.Това е климатика в къщата.
В неделя вечер си отивам в апартамента и там Шарпа ми да не чуе ,че се развалят климатиците и той прави номера.Влизам в стаята където е Шарпа и температурата на дисплея му 18 градуса,но климатика не духа,не работи и външното тяло,пълен покой.Изчаках половин час,нищо.Изключих и включих,на дисплея показа 28 градуса,а в стаята не повече от 17-18 градуса и климатика пак не тръгва.Рестартирах,изключих,включих,заработи,но духа няколко секунди и спира и така постоянно ,а в стаята студено.Вдигнах му градусите на 28 и започна да си духа постоянно топло без да спира.и така няколко пъти прави тези проблеми.Снощи жената се е събудила и видяла,че е спрял да работи и показвал 17 градуса при зададени 22 градуса.Тази сутрин като се събудила климатикът работел ,но пак на интервали а в стаята 18 градуса,а климатика духа горещо.
Значи климатика при всичките си други проблеми си духа горещо,но стаята изстива защото остава дълго време в покой сякаш получава информация ,че в стаята е достигната зададената температура.Може би някакъв датчик е повреден ,не знам.Обадих се на фирмата от която са купени и помолих първо него да погледнат,обещаха че ще дойдат скоро.
Чакам техници де,от миналата седмица ги чакам,дано скоро да дойдат!
Тъкмо публикувах и Мицубишито направи пак номера с вдигането на клапите и понижаването на температурата,сега пак ще рестартирам.
Най-вероятно климатика ти е изцапан,нищо чудно да няма добър топлообмен и да лъже датчика на стайната температура и инвертора да сваля об. на компр.много рано и затова да не може да топли добре.Провери с едно фенерче има ли мръсотия по турбината.
Имал съм подобен проблем и се оказа четирипътник. Но задължително трябва дасе провери от грамотно техническо лице :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Така представени параметрите в синтезиран вид, ако са реални са добри.
Не Valen1, не са реални! Тя Япония е нещо като България ама на изток. Всеки може да си пише каквото си иска по табелите на уредите стига да е кихнал някоя йена на отговорният чиновник. Пък и те в Япония изобщо нямат стандарти за климатичната техника...........баси няма ли да спреш да се излагаш.
Горещи извинения на Велев за грешката :god
Ало Блу иди на очен лекар гледаш Вален1 пишеш Велев ама ти като видиш В все за мен се сещаш.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
...ама ти като видиш В все за мен се сещаш.
Ти си му слабост затова :)
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Ти си му слабост затова :)
Само и заради Велев си махна пистолета от подписа,че все се дразнеше,но така и трябва-да цари мир и любов... :Drinks:
Шарпа е готов вече. :yahoo: Работи перфектно.Смениха електронния блок на вътрешното тяло и всичко си дойде на мястото.
Сега чакам и за Мицубишито да дойдат и него да оправят.