Мирис на кисело Mitsubishi MSZ-GE25VA
Здравейте,
Както разбирате от заглавието, става дума за Mitsubishi MSZ-GE25VA и миризмата на кисело когато компресора спира да работи. Гледам, че има и други хора със същия проблем обаче никаде не видях някой да е намерил решение на проблема. Може ли тези хора да обяснят как са се опитвали да решат проблема и дали нещо е подеиствало дори и за кратко.
Re:Мирис на кисело Mitsubishi MSZ-GE25VA
няма решение пробвал съм какво ли не , спрейове, препарати и тн. след известно време миризмата се появява пак. цаката му е по често да се проветрява в помещението.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1343039288[/time]_________________________________________________
забравих да спомена моите са FD35
Цитат:
Първоначално публикувано от strupi
забравих да спомена моите са FD35
Функция "clean'' след всяко изключване + плазма филтър нон стоп и няма никакви миризми. Доброто отичане на вътрешното също е важно да няма миризма на застояла вода.
П.С. Я пусни снимки на спуканите топлообменници да видим на коя серия са?
Цитат:
Първоначално публикувано от strupi
цаката му е по често да се проветрява в помещението.
И това не действа. Имам FTX71 в магазин 45кв.м и по цял ден вратата е отворена и всичко е ОК. Но ако затворя вратата, климатика наваксва зададените градуси, изключва компресора и....
Преди изключване от работа на охлаждане,пускайте само на вентилатор,да подсуши питата и ваната,значително се намалява мириса.
За мицубишито,вентилатора на макс,и вдигни зададената температура,нямаше отделен режим вентилатор май.
Цитат:
Първоначално публикувано от pilot
Функция "clean'' след всяко изключване + плазма филтър нон стоп и няма никакви миризми. Доброто отичане на вътрешното също е важно да няма миризма на застояла вода.
Как да разбера дали отичането е добро ?
Пробвайте веднъж дневно за по 15 минути обръщане режима на отопление, максимални градуси и вентилатор да избиете всички: бактерии, мухъл и плесен.
Отваряй врати да се увеличава кубатурата и компресора да не спира, друго спасение няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от pilot
Снимки няма да пусна , сещайте се защо ! Сериите са от GC, GE и има и едно FD.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1343071836[/time]_________________________________________________
функцията CLEAN винаги е включена но файда никаква !
Аз реших да се помъча и да пробвам уж някой решения. Вчера купих 3 шишенца със салицилов разтвор 2% и напръсках топлообменника. Днес ще видя как работи. Другите 2 варианта са ми: Меглио и Японския спрей. В крайна сметка ще ги пробвам и тях. Ако някой има и други идеи нека споделя.
Според мен трябва да си почистиш И турбината.Моите машинки също понамирисваха но след почистване на турбината проблема е решен .И сега съм се зарекъл всяка година преди започването на отоплителния сезон да отделям по един ден за почистването на турбините на 3те климатика .Ето виж какво искарах от Тошибата след двугодишно ползване в детска стая
http://media.snimka.bg/s1/0851/027945778.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0851/027945779.jpg?r=0
Да, но твоето е след 2 годишно ползване, а моят е на 1 месец. Пък и ме е страх да свалям турбината защото не съм толкова навътре в нещата.
Отговор: Мирис на кисело Mitsubishi MSZ-GE25VA
Малко развитие по темата. Климатика продължаваше да мирише дори и в режим отопление. Преди около 2 месеца обаче ми монтираха и друг климатик (Нокриа 14ка) благодарение на колегата Bobovo от форума. Въпреки, че мицубишито не беше закупено и монтирано от него и все още е в гаранция, го помолих да дойде и да го погледне. Няколко дни по късно дойде, пръсна го с някакъв препарат и вече климатика е перфектен. Големи благодарности на Bobovo за което. Само да уточня, че лично аз бях пробвал със Японския спрей и салицилов разтвор 2%, но нямаше никакъв ефект. Така че... доверявайте се само на специалисти!
Отговор: Re:Мирис на кисело Mitsubishi MSZ-GE25VA
Преди изключване от работа на охлаждане как да превключа климатика само на вентилатор, за да подсуши питата и ваната.
Функция само вентилатор май няма.
Отговор: Мирис на кисело Mitsubishi MSZ-GE25VA