Няколко въпроса относно работата на Mitsubishi MSZ-GE35VA
Здравейте,
от 3 дни имам монтиран Mitsubishi MSZ-GE35VA в помещение 29 кв.м., стара тухла, без изолация, дървена дограма, вътрешен апартамент, втори жилищен етаж. Имам няколко въпроса относно работата на климатика.
1. Лампа Operation в кои случаи светва?
2. При зададени 24 градуса нормално ли е да духа без да спира (Operation не свети)?
3. В кои случаи перките се завъртат автоматично към тавана?
Благодаря.
Отговор: Няколко въпроса относно работата на Mitsubishi MSZ-GE35VA
1.Двете лампички светват когато има повече от два градуса разлика от зададената температура спрямо реалната в стаята, това се случва и когато размразява външното тяло тъй като вътрешното тяло тогава се охлажда и разликата в температурата става голяма.
2. Да нормално е да не спира. Ще спре когато достигне температурата , но в 29 квадрата ще стане трудно това.т.е големичко му е помещението.
3. Клапите се обръщат нагоре когато изключи компресора при достигната температура и още, когато му предстои размразяване също ги вдига.
Благодаря за бързите отговори.
А това, че не се изключва или ако го прави изключително рядко много ли е лошо за климатика? Да му намаля градусите?!
Нищо му няма,хората на това се радват инверторите да не спират :), но градусите можеш да ги намалиш малко.
:confused: при покупката ме уверяваха, че дори и към коридора мога да отварям, да топля и неговите 10 квадрата. Здраве да е!
Защо, защо, защо такива малки мощности в такива големи помещения?
Не знам дали ти си си избрал машината или са ти я предложили, но определено си е малка за това помещение, още повече, че не си изолиран.В студа, си мисля, ще имаш проблеми с отоплението.
Цитат:
Първоначално публикувано от
valen1
Защо, защо, защо такива малки мощности в такива големи помещения?
Защото има фирми, при които ако служителя остави клиент да си тръгне без климатик има глоби. За това с цената на всичко се обещава всичко! Чудя се само как клиента може да намери форума след покупката, но преди това не може? Аз мисля, че е по-полезно и лесно да се пита преди а не след покупката. 30 квадрата е за климатик в по-горен ценови клас и за това са метнали клиента на черешата.
Цитат:
Mega
Защото има фирми, при които ако служителя остави клиент да си тръгне без климатик има глоби. За това с цената на всичко се обещава всичко! Чудя се само как клиента може да намери форума след покупката, но преди това не може? Аз мисля, че е по-полезно и лесно да се пита преди а не след покупката. 30 квадрата е за климатик в по-горен ценови клас и за това са метнали клиента на черешата.
Четох, питах, разпитвах и преди да го купя. Менията бяха много и различни :( А и уж познати ми го монтираха, а и нямах ограничение в бюджета... Явно машината отива в детската. А за тук какво - 42-а ли? Или май ще сменям марката.
Инъче пък топли, при зададени 24 в най-далечната точка е 23,5
В такива помещения е желателно да се мине на оглед на място. Има неща, които е добре да се преценят, да се поговори с клиента относно неговите желания и очаквания. Както и да се определи най-доброто място на монтаж.
Няма угодия! Едни искат климатикът да не спира и да духа топло, други пък питат: "Защо не спира?". Ами сложи си конвенционал и ще спира. В твоят случай не спира, защото е малък за това помещение и ако сега поддържа температура от 24 градуса без проблем, при падане на външните температури под -5 за по-дълго време ще почне да работи на макс, което не е добре за компресора.
P.S. Като ти са познати, да го сменят с GE50 и ще почне да спира по-често, но в големият студ ще мърка тихо. Другият вариант е саниране.
Цитат:
Vesi.j.
...
Много бързо решихте, че този климатик не става за помещението. На мен ми се струва нормално да спира рядко при температури под 0 градуса. Може би е вътрешен апартамент с топлещи комшии, може би с топлофикация... А това че нямало да стопли при -20 градуса едва ли е толкова фатално, вероятно климатика ще изкара COP около 1 - 1.5 при такива температури.
Не че няма да топли по-скоро компресора ще работи в по завишени обороти което от своя страна съкращава живота на компресора и няма да е толкова икономичен уред ,но това са само догатки.Без оглед на помещението няма как да сме сигурни че машината няма да се справи.
Ще си позволя да пиша в тази тема понеже се касае за същият климатик. От днес съм с този климатик и се интересувам относно скоростта на вентилатора на вътрешното тяло. Правя аналогия с предишният ми климатик Хитачи и установявам, че вентилаторът от както е даден на ''авто" не съм го чул да променя оборотите си. Това нормално ли е и не би ли трябвало когато има да наваксва градуси този вентилатор да увеличи оборотите си докато догони зададените градуси?
Цитат:
Vesi.j.
Четох, питах, разпитвах и преди да го купя. Менията бяха много и различни :( А и уж познати ми го монтираха, а и нямах ограничение в бюджета... Явно машината отива в детската. А за тук какво - 42-а ли? Или май ще сменям марката.
Топли ли? Топли! ТОЧКА! /поне засега/. Не бързай с местенето, поне докато НЕ СЕ убедите, че не е подходящ наистина за помещението. Аз щях да сложа 7-ца в 20 квадрата, ама не се продаваха от модела, който харесах! Пробвайте го и ако при -20 не смогва, ще го подпомогнете с една духалка или конвекторче за седмица! После помагалото в килера до следващия голям студ. И без това копа пада под 1.5 при големите минуси, нали така КОЛЕГИ по форум? Нямало да бъде икономичен - ами да не би пък продължителна употреба на по-неикономичната 50-тка да е по-икономична пък и плюс това, ще се плаща повече за него като първоначална инвестиция! А пък и 35-цата ще е по-икономичен от 50-ката през преходните сезони, така че общото уравнение е = на изхарчени пари за отопление според нуждата на помещението, което би се решило с хубавичка изолация и дограма с добър стъклопакет, и нищо друго! Аз сега като се нервя пък, че шарпа ми работи он-оф още, да не съм хукнал да го местя :) - търпя му дяволиите, ама до кога ли.