Неравномерно заскрежаване на питата на външното тяло.
Климатикът е MSZ-GE35VA и е монтиран вчера в стая 19 м2, с малко по сложно разпределение, стаята е вътрешна, с пластмасова дограма и вътрешна изолация на външните стени. До онзи ден стаята се отопляваше с Хитачи 35УН4 на 8 години но поради проблем с компресора се наложи да бъде сменен с нов климатик. Климатикът вчера след като се прибрах от работа го пробвах на максимална скорост на вентилатора на вътрешното тяло и зададена температура от 31 градуса колко градуса ще изкара. Теста го направих при външна температура 0 градуса , входящ въздух 22 градуса и климатика за максимално бързо време достигна 55 градуса пред клапата и след тези градуси постепенно и бавно започна да намаля изходящите градуси, и поради това приключих с експеримента.
След този тест температурите малко спаднаха и последваха един два дефроста, като интервала между тях бе на около 90 минути и продължаваше от порядъка на 5 до 6 мин. Преди да си легна погледнах външното тяло и установих, че външната пита е заскрежена но не равномерно. По интензивно заскрежаване имаше в долната част на питата и в средата. На вън температурите се движеха в порядъка от -1 до 0.5 градуса и имаше преваляване от мокър сняг придружен със дъжд. Климатикът е монтиран на открито на фасадата на блок, без да е покрит със нищо. Климатикът в стаята бе настроен да поддържа 22 градуса и скоростта на вентилатора бе на 3-та степен. При всички случай и климата е работила малко над минималната си мощност. Нормално ли е според вас това неравномерно заскрежаване на външното тяло при така описаните от мен обстоятелства ?
Отговор: Неравномерно заскрежаване на питата на външното тяло.
Благодаря ти много, значи да не се притеснявам.
Задавам такива въпроси поради факта, че за първи път наблюдавам как работи Митсубиши и съпоставяйки го с предишният ми климатик има доста разлики, както и в конкретният случай със заскрежаването на външното тяло. На доста места срещам мнения, че подобно заскрежаване е в следствие на липса на фреон, или въздух в системата и т.н. Пък в моя случай климата е сложена вчера и лично пред мен бе вакумирана с двустапална вакум помпа самото вакумиране продължи около 10 до 15 минути, тръбният ми път е 2,5 метра. Можете ли да ми отговорите защо все пак по този начин се заскрежава външното тяло?
Когато работи по-интензивно в определен момент заскрежава на мястото, където са байпасите на тръбите от компресора към топлообменника.Не винаги лентово заскрежаване е признак за проблем.
При мен също се получават такива две заскрежени ивици , но не винаги.Важното е че топли яко.Можеш ли да го засечеш колко вата консумира при макс. натоварване?При мен е 1680вт,което ми се струва много.
Моя GE35 е имал моментна консумация от 1800 вата, а GE25 моментна консумация от 1500 вата, поне такива показания е запаметил уреда като максимални стойности. Иначе ако му са зададат максимални градуси не стигат повече от 1,2-1,3кв за 25-цата, за 35-цата не помня колко беше.
Колега с удоволствие бих публикувал каква е максималната консумация на климатика но нямам устройство с което да отчета консумацията само на климатика.
Живи и здрави! Безпроблемно отопление в големите студове колеги:Drinks:
Проблем е ако почне да заледява :) В тази влага и температури около нулата няма как да не заскрежава.