Нагревател на външното тяло на Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA-има ли смисъл
Здравейте.Преди да пиша изчетох доста коментари относно климатика Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA и останах с впечатление, че зимата му замръзва тавата.Въпроса ми е-има ли смисъл от нагревател и инвестиция от още 100 лв за този модел.Понеже климатика е поръчан,но още не е монтиран да знам дали да поръчвам и това нещо.От фирмата ми казаха,че от всички монтирани / от този климатик/,няма оплакал се, че му замръзва тавата,но аз нямам реални наблюдения.Моля да споделите впечатления.
Отговор: Нагревател на външното тяло на Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA-има ли смисъл
Ами то е хубаво да има такъв нагревател, но и без него си може. Ако не слагаш нагревател накарай монтажниците да разпробият и другите отвори на тавата. Тези отвори са белязани но умишлено не са пробити от производителя, след като се разпробият почти става невъзможно да се задръсти тавата с лед. При мен така направих и сега си имам три дупки през които водата бързо се отича.
Отговор: Нагревател на външното тяло на Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA-има ли смисъл
Мерси за отговора,засега ще мина само с дупченето на тавата /ако се навият въобще да дупчат/
Самите дупки са си проектирани от Митсубиши, не са продупчени умишлено със цел ако трябва да се постави дрен на единствения отвор. Ако водата от тавата има възможност да се отича гравитачно надолу и това не е проблем за конкретното място на монтажа се разпробиват и другите планирани отвора. С тях почти се елиминира възможността да се запушат и трите дупки на тавата. При оглед на тавата от долу се виждат загатнатите допълнителни дупки.
1 Прикачен файл(ове)
Нагревател на външното тяло на Mitsubishi Electric
Виж това Прикачен файл 7820 и прецени сам. Зависи къде си.
Здрасти,колега. Живея В София и идеята ми беше да не влагам пари в такова нещо,ако може да сe мине и без него /разбира се/, защото от фирмата ,която ще ми монтират климатика искат още 100 лв /75 нагрев. 20 лв монтаж/.Затова и търся мнения на хора с презимували вече климатици-все пак модела е 3-4 год.
Замръзването не климатика не е даденост (за повечето машини). Случва се ако се натрупат низ от условия. Само с реален тест ще разбереш имаш ли нужда или не. Ако си следиш машината в периода 10-ти Януари - 20-февруари, може да я хванеш ако започне да замръзва и да се справиш сам. Ако си от хората, които не искат да поглеждат машината си за нагревател. Ако машината е на недостъпно място, също си за нагревател.
От тези съм,които се интересуват от всякакви работи,и не са ми завряни ръцете в г-за.Днес в работата имаме около 50 климатика различни модели почнах да ги гледам и останових,че част от климатиците са ни замръзнали.Най-много имаше замръзнали панасоници,които колегите бяха пускали през деня и към 16 ч. ги бяха изключили.в 17 ч имаше лед 3 съм под перките им.Та въпроса ми е ,колкото и тъпо да звучи-как се размразява климатик-ако е с вода,къде се полива да не го изгоря.По добре да попитам, отколкото да се псувам после.
... Поливаш по топлообменика, ламелите свалят водата надолу към тавата. Електорниката на машината е горе под капака. Тя е защитена, освен ако не пуснеш паростуйката наред. Едно шише с топла вода (до 60 градуса) правиш една по-голяма дупка на капачката и започваш. Ако има много лед не става бързо.
Нагревателят е нещо което ще ти спести много ядове в последствие. Особено ако външното тяло е трудно достъпно.
Мнда. Че и пропелерите май не се поемат от гаранцията. :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Мнда. Че и пропелерите май не се поемат от гаранцията. :taz
Хубавото е, че добрите машини имат защита и спират при най-малкото задиране на витлото. Докато другите вътрят до откат. Daiseikai дори преди да за завърти го разклаща.
А този модел има ли защита при задиране на витлото в лед.Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA
Има някаква защита, защото има заложена такава грешка в програмата: Outdoor fan has stopped 3 times in a row within 30 seconds after outdoor fan start-up.
Защитата изглежда следи за консумиран ток, а не обороти, защото в мотора няма датчик на Hall. Ще се задейства, ако не се отчита консумация, а не например при повишена консумация. В мотора трябва да има термичен предпазител, който изгаря при блокиране на перката в леда. Също за проблеми с мотора програмата следи косвено по температурата на външната електроника, ако надхвърли 75°С.
Живота е доказал, че спестените пари сега от някоя екстра, по късно ги даваш в доста по голям размер по различни причини.
Имам 3 климатика, два са под навес на завет и не замръзват, третия е на открито и замръзваше първата зима. Сложих му нагревател в тавата и проблема се реши. Нагревателя работи само при дефрост и под 5 градуса.