Отговор: Кой модел Mitsubishi да избера?
Цитат:
Първоначално публикувано от
gog067
SRK/SRC-20ZJX-s или SRK/SRC-20ZGX-s
Каква е разликата между двата модела,някой знае ли?
Освен, че ZGX модела е по-стар от ZJX и има различна визия, ето ти някои разлики :
SRK/C 20 ZGX-S :
Cooling capacity W 2000 (800~2800)
Heating capacity W 2400(800~4600)
Cooling input kW 0.37 (0.23~0.91)
Heating input kW 0.44 (0.29~1.27)
Net weight indoor unit kg 12
COP Cooling 5.71
COP Heating 5.56
SRK/C 20 ZJX-S :
Cooling capacity W 2000 (900 (Min.)~3100 (Max.))
Heating capacity W 2500 (900 (Min.)~4300 (Max.))
Cooling input kW 0.35 (0.19~0.70)
Heating input kW 0.45 (0.23~1.00)
Net weight indoor unit kg 15
COP Heating 5.45
COP Cooling 5.41
и т.н.
Ако имаш по-конкретен въпрос, ще се опитам да ти отговоря.
Ами почти съм взел решение за едно SRK/C 20 ZJX-S , за детска стая 12м2,тухла,среден ап.,без изолация-основно за отопление.
Притеснява ме високия минимум 900 Вт, дали няма често да вк./изкл.
В друга тема беше писано че не е подходящ за малки стаи, заради софтуерна настройка щял да работи 10 мин./почива 3 мин.
Друго което ме интересува, дали има нагревател в тавата(при мин.консумация 230 Вт.) ?
MHIEhelp, ще съм ти много благодарен ако можеш да внесеш яснота по тези съмнения.
Този модел, ще ти върши чудесна работа за помещението, за което си го избрал. По принцип, климатика има нужда от 3 минути за да стартира работа в зададения режим, като това важи и за моментите, когато сам спира по някаква причина. Това е времето нужно за комуникация между двете платки(вътрешна и външна), за да може климатика да си направи проверки на системата и ако всичко е ОК, след това тръгва. Това, че има "висок" минимум не значи, че ще включва и изключва постоянно. Софтуерно е забранено да има повече от 4 цикъла Вкл./Изкл. за един час.
Предполагам, че щом е за детска стая, ще държите "по-висока" температура ...по разбираеми причини.
Този модел климатик няма фабричен нагревател в тавата на външното тяло. Можеш да поискаш от фирмата, която ще ти го монтира, да ти сложи такъв, като за него могат да ти поискат допълнително заплащане.
Здравейте, отскоро притежавам Митсубиши SF25VE. Бих искал да ви попитам дали е нормално вътрешното тяло да издава шум / свирещ / при включване преди да започне да духа топло? Мерси предварително.