Отговор: Проблемче с MSZ-SF25VE
Една възможност е пречупен тръбен път.Възможно е, ако има заварки на тръбния път да се е образувала бленда от капка припой, при мен ТОШО беше така след удължаване на пътя, ама го надуших бързо.Викни сервиза, гаранционни машини са.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Една възможност е пречупен тръбен път.Възможно е, ако има заварки на тръбния път да се е образувала бленда от капка припой, при мен ТОШО беше така след удължаване на пътя, ама го надуших бързо.Викни сервиза, гаранционни машини са.
Няма заварки по тръбния път.Освен това съскането не е постоянно, както съм написал ,а само 20 сек в описаните от мен моменти.Ако е от тръбен път , не би ли следвало да е постоянно при включен компресор?
Възможно ли е да е 4-ри пътен вентил, който да е дефектирал и смесва частично наляганията?
При пречупен път шума се чува силно при началното навлизане на фреона, после се изравняват наляганията преди и след пречупването.Все пак сервиза викни.
На моя опел така побълбукваше, когато позагуби част от фреона. Като го оправиха и заредиха, спря да бълбука.
братовчед ми има 35цата ,и той се оплаква от съскане и шуртене на фреон ,тръбния му път е доста къс на него ,дали има и 1.5м .. при моя модел също се чува понякога леко съскане на фреон когато компресора набира обороти ..
В сервизните за МЕ никъде няма даден минимален тръбен път, но като дават таблицата за дозареждане, започва от 5 метра.И това не е само в сервизните на МЕ.Най-често дават 5 метра за СТАНДАРТ.Та си мисля, дали нямат предвид нормален тръбен път да е дълъг 3, 4, че и нагоре метра.На ХИТАЧИ в инженерните ръководства дават 5 метра минимален тръбен път на 100% от машините.
Цитат:
edi1
В сервизните за МЕ никъде няма даден минимален тръбен път, но като дават таблицата за дозареждане, започва от 5 метра.И това не е само в сервизните на МЕ.Най-често дават 5 метра за СТАНДАРТ.Та си мисля, дали нямат предвид нормален тръбен път да е дълъг 3, 4, че и нагоре метра.На ХИТАЧИ в инженерните ръководства дават 5 метра минимален тръбен път на 100% от машините.
И трите ми машини са с 4м тръбен път
ако имаше Фуджитсу Митубишитата нямаше да ги чуваш че съскат :))
Винаги съм казвал,хубаво е че има и монтирани Midei по етажите на панелките,та да заглушават шума на големите марки:-memnon
Цитат:
roadster
В режим отопление след включване на компресора се чува съскащ звук от вътрешното тяло, като в началото е тих, към десетата секунда е най-силен и постепенно към двайстата затихва и изчезва.След още 20 сек клапите се спускат надолу и започва да си духа топло темп около 47 градуса(измерена на 5 см от тялото в режим AUTO на вентилатор).Липсва какъвто и да е паразитен шум.След няколко мин перфектна работа отново се повтаря съскането( вероятно спира компресора) и след 30 сек вдига клапите нагоре.Този цикъл се повтаря постоянно.Доколкото виждам след вкл. на компресора съска за малко и след спиране също.Според мен не е нормално,защото имам още 2 бр еднакви с този и при тях няма такива шумове.Климатиците са на 1-2 месеца експлоатация.
Някой има ли идея какво му е на "тайландчето"?
Такаааааа.., май и втория започва да издава същите ФРЕОНСКИ звуци. Майсторчето ми ще ме навести като застудее яко( така каза де). Сигурно съм жертва на дефектна ( азиатска) :yikesпартида
Цитат:
powerful
Винаги съм казвал,хубаво е че има и монтирани Midei по етажите на панелките,та да заглушават шума на големите марки:-memnon
Охо,не само Мидея,и Хаер,Нео,и най вече Осака.Има монтирана една в съседния апартамент,и заглушва три Фуджитсу,Тошиба,Шарп,дори и Хаера който е по близо до моя апартамент.Камбанарията,на кооперацията.
Цитат:
roadster
Такаааааа.., май и втория започва да издава същите ФРЕОНСКИ звуци. Майсторчето ми ще ме навести като застудее яко( така каза де). Сигурно съм жертва на дефектна ( азиатска) :yikesпартида
Аз имам MSZ-SF25VE и MSZ-SF35VE. 35-цата голямо бълбукане прави. По същия начин както е описал колегата. И 25-цата също но по-тихо. Е такова нещо не е нормално. И е само на режим отопление.
Ако някой е установил проблема, моля да драсне!
добре е да се разгледа сервизното ( сега не ми се търси ) дали и колко заглушителя има ,възможно е да са поспестени