Отговор: Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
Сега ако трябва да избирам пак бих взел същия без да го мисля .
Истината е ,че в темата за Електрик и Дайкин ,Фуджи е тихо .
Няма много постове и разправии.
Колкото е по активна дискусията за дадена марка значи нещо не е наред .
Това са мой разсъждения и не ангажирам никого .
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
Тихо, тихо, колко да е тихо. Това наистина са си твои разсъждения. Безпроблемни марки няма. Аз лично чета оплаквания и от цитираните от теб марки. Бих казал, че коментарът ти е до голяма степен пристрастен и субективен.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Тихо, тихо, колко да е тихо. Това наистина са си твои разсъждения. Безпроблемни марки няма. Аз лично чета оплаквания и от цитираните от теб марки. Бих казал, че коментарът ти е до голяма степен пристрастен и субективен.
Далеч съм от идеята ,че има перфектни неща ,а за клими изобщо и дума не може да става.
Това което исках да кажа е ,че в различните раздели на марките има такива който почти не се коментират.
Това за мен означава ,че за парите си предлагат достатъчно .
Преди време някой в радела за аудио-видео техника беше казал - " и като си купите някое китайско чудо, почват едни теми по стотина страници с мрънкане" ;)
Считам за крайно неуместно да сравнявате марки като Тошиба, МХИ и т.н. с "китайско чудо". И ние сме ползвали и ползваме МЕ, така че знаем за какво иде реч, и че не са най-голямото чудо в климатичната техника. И моля ви, само не ми казвайте "ама ти имаш машини от средния клас". Високия клас страда от същите болести.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Купил си си хеви MHI 60 ZSX-S за 3600лв. и повече те кефи от електрика 50SF за 1900лв. Нормално, като е два пъти по-скъп.:)
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
Цитат:
milanov
Купил си си хеви MHI 60 ZSX-S за 3600лв. и повече те кефи от електрика 50SF за 1900лв. Нормално, като е два пъти по-скъп.:)
Както казах, кусурите ги има и във високия клас. Сиреч, мързелива турбина, дефрост по часовник, висок минимум и т.н. Иначе казано и Zubadan 50-ка, който е на същата цена, има същите болежки. Положителните, като тишина и качествена пластмаса, ги има и в средния клас. Плюс това 50ZS, което е в една категория със SF50, няма мързелива турбина, дефрост по часовник и прочие, така че сравнението е адекватно. Не визирах само МХИ.
П.п. Както и да е, не казвам че са лоши клими, просто лично аз, бих предпочел някоя друга марка за тези пари. Минусите на машините са факт, колкото и да го оспорват някои хора. Просто се издразних на коментара, че били нещо повече от останалите марки, защото по-малко се пишело във форума за тях.
А тва, че fh не топли е чиста проба лъжа. Има ли някой ползвател на този модел климатици, на който му е било студено?
Цитат:
jedi
А тва, че fh не топли е чиста проба лъжа. Има ли някой ползвател на този модел климатици, на който му е било студено?
На мен !
Лятото като вън е 40 градуса:035:
Изключих окото и имам чувството, че грам не пукат пластмасите вече.
Здравейте !
Има ли някой ,който да е монтирал нов ME FH в старо трасе с тръби за R22 ?
В спецификациите го има като възможност.
Благодаря предварително !
Това че го има в спецификацийте, на практика не всеки монтажник ще се хване да го направи. Винаги го има момента с продухване, но пак е по преценка на монтажника/политика на фирмата. Така,че предварително се поинтересувай за да ти важи гаранцията.
Не бях пускал режим пауърфул от години. Днес го пуснах за 5 минути. Турбината е на авто по дифолт, но не развъртя на повече от 2-ра степен над сайлънт. Имам смътни спомени, че се развърташе на макс, но може и да греша. Някой може ли да сподели как е при него?!
24 градуса и пауърфул .
Неделя ги бях набримчили 3 те.
Раздуха се някъде около 3 та.
Преди това работеше на авто 22 градуса и толкова си беше.
За сравнение нокрията при същите условия и задание се развилня.
Уруруто и то не си даде много зор и то май дигна до около 3 та.
Това е при 2 градуса за догонване.
Пробвай да отвориш за проветрение примерно 10 Мин и после го включи .
Мисля че ще се напъне
Беше настроен на 24. Не промених Т, просто натиснах бутона. Сега вдигнах на 26 и повиши оборотите. Имам някои дълбоки съмнения относно познанията и опита на едни господа, пробиващи дупки в стените, дърпащи кабели и прокарващи тръби, които твориха история, но в мое отсъствие, за което много съжалявам, но нямах голям избор.