Отговор: Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
Цитат:
Първоначално публикувано от
avast3
Не,не се получава.
OK , благодаря !
- - - - - - - - - -
Следващ въпрос , при спряна и пусната плазма не усещам никаква разлика , никакъв мириз на озон и други такива. Има ли някакъв тест който може да се направи дали работи или не. Не се чува никакво жужене или какъвто и да е звук от касетата.
Здравейте,
Днес пуснах климатика МЕ MUZ-FH25VE в режим DRY! Направи ми приятното впечетление, че при този режим и външна т. 31 градуса и вътрешна 28 гр. плавно и почти незабележимо като усещане охлади до 25 гр. стаята в продължение на около час. Интересното при този режим е, че не могат да се правят настройки освен на оборотите на турбината. Въпроса ми е някой знае ли как е зададено софтуерно така комфортно да охлажда без охлаждането да е рязко и неприятно примерно ,ако е зададен на 25гр. ? Имам чувството че държи минимума още от вкл. и го поддържа постоянно без да форсира компресора, но нямам с какво да измеря консумацията , за да бъда сигурен в думите си. Ако някой може да измери и да каже резултата ще съм благодарен.
Пропуснал съм горния въпрос за драй режима , ще го замеря тези дни и ще пиша.
При добре темперирана стая 25С климатика в режим охлаждане си работи на 150-160 вата , без да спира , от турбината въздуха е 17С . Сменям режима на осушаване , започна от 350 вата като ги държа може би час , въздух след турбината 14С , после свали на 240 вата за още около час , междувременно стана 22С в стаята и аз прекратих експеримента.
Според мен няма реално приложение освен ако не е имало някакви мокри строителни и довършителни процедури и се търси бързо съхнене.
Mного “гадния “ тия клими.
То тихо в тая тема та чак скучно.
Сигорно всички са недоволни .
От отвръщение ,че са се набутали не пишат !:-memnon
Нека ни е гадни :thumbsup::Drinks:
Цитат:
Rafailiev
Mного “гадния “ тия клими.
То тихо в тая тема та чак скучно.
Сигорно всички са недоволни .
От отвръщение ,че са се набутали не пишат !:-memnon
Нека ни е гадни :thumbsup::Drinks:
а ми че то сред живите има ли някой "мераклия" с електрик:)),айде виж при хевитата там будалите са малко повече,а ма пък и при тях положението не е лесно ,че от проблеми с втулката и тем подобни не смеят да го пуснат цело лето за да не сабудат комшията от тракане и бумкане и туко виж литнал със се къщата:-memnon
Цитат:
batbojko
а ми че то сред живите има ли някой "мераклия" с електрик:)),
Сигурен съм, че повечето тайно завиждаме на един, къде истинската му машина на охлаждане гори 50вата, а зимъска у Петрич, плаща, сметки на ток по 350+лв....:016:
Здравейте, аз съм с Fh25ve от май и за 4 месеца започна да се чува тракане от биене на перката. До тогава беше нагласен на 25 града охлаждане с авто-перка и авто-клапи, защото на 24 се чувстваше студено. В стаята беше приятно равномерно свежо хладно. След викане на сервиза, казаха че перката е мръсна и иска почистване (като моите наблюдения са, че филтрите мити на две недели, не пускат мръсно, а по перката, клапите и канала се образуват точки като мухъл.) Сервиза каза, че това е мръсно, а не мухъл. След като го разглоби и изчисти, при прибиране в къщи от работа, виждам криво незакопчани и зяещи пластмаси. И сега месец вече по късно, даже не може да сработи озона редовно (трябва да натисна от дясно да се по събере та да захапе), още търпя следното :на 25 града и даже на 24,в стаята е спарено, влажно, задушлово марно , чак на 23 града става хладно но все с усещане за влага. И даже на моменти ако е отворена вратата към коридора за по дълго почва да пръска през перката с роса.
Моля помогнете, дайте съвет, какво са му бастардисали тези бетери(мондари)?
Цитат:
peshocom
Здравейте, аз съм с Fh25ve от май и за 4 месеца започна да се чува тракане от биене на перката. До тогава беше нагласен на 25 града охлаждане с авто-перка и авто-клапи, защото на 24 се чувстваше студено. В стаята беше приятно равномерно свежо хладно. След викане на сервиза, казаха че перката е мръсна и иска почистване (като моите наблюдения са, че филтрите мити на две недели, не пускат мръсно, а по перката, клапите и канала се образуват точки като мухъл.) Сервиза каза, че това е мръсно, а не мухъл. След като го разглоби и изчисти, при прибиране в къщи от работа, виждам криво незакопчани и зяещи пластмаси. И сега месец вече по късно, даже не може да сработи озона редовно (трябва да натисна от дясно да се по събере та да захапе), още търпя следното :на 25 града и даже на 24,в стаята е спарено, влажно, задушлово марно , чак на 23 града става хладно но все с усещане за влага. И даже на моменти ако е отворена вратата към коридора за по дълго почва да пръска през перката с роса.
Моля помогнете, дайте съвет, какво са му бастардисали тези бетери(мондари)?
Аз съм от пет години със същия модел и нямам проблеми. Машината е "железна". Миналата година си го разглобих и почистих сам. Недостатък на модела е ,че няма обдухване след спиране при охлаждане . От там й идва проблема с мухъла. Затова при спиране при охлаждане включвайте вентилатора за около два часа /със таймер/. Що се отнася за това, какво биха могли да са "бастисали" ...... по добре да не знаеш. Намери сериозни техници или се обърни към комисията за защита на потребителите, защото явно твойте "майстори " са претупали нещата .
Забравих да спомена, до намесата им не беше гасен само менках 25,26,27 града, а след това го мъчех(или се мъчех аз) две три седмици и ту отварях прозорец нощем без да гася или сега като се разхлади го спрях и карам на прозоръчен , че е най икономичен;)
- - - - - - - - - -
Разочарован съм от обслужването и от недостатъците на модела:крехкия баланс на перката и рехавите филтри дето не ловят прахта. Мислех да сложа още два в спалните, но сега се замислям да са от конкуренцията - Fujitsu 9 ltca или 9 kgta!!!?
Цитат:
peshocom
Забравих да спомена, до намесата им не беше гасен само менках 25,26,27 града, а след това го мъчех(или се мъчех аз) две три седмици и ту отварях прозорец нощем без да гася или сега като се разхлади го спрях и карам на прозоръчен , че е най икономичен;)
- - - - - - - - - -
Разочарован съм от обслужването и от недостатъците на модела:крехкия баланс на перката и рехавите филтри дето не ловят прахта. Мислех да сложа още два в спалните, но сега се замислям да са от конкуренцията - Fujitsu 9 ltca или 9 kgta!!!?
Колега това ,че са ти прецакали машината ,не значи че е лоша.
За парите си има екстри ,които другите модели и марки дори най- всокия клас няма.
Отделно топли като калорифер и харчи малко.
Незнам какво повече да искаме !
Хм, няма самопочистване. Това съм го пропуснал. Разочароващо, йонизация има, самопочистване-не.
Под самопочистване предполагам имаш в предвид изсушаване. Нали?
Какъв би му бил проблема? Мисля си или при усукване на питата се е изпуснал фреон, или от не добре събраните пластмаси, и вътре частите да са посукани и задръстени с мръсотия, та затова да задържа влага, но нямам обяснение, защо си промени възприятието на околната температура с 2-3 града надолу?
Качено от huawei
Цитат:
Rafailiev
Колега това ,че са ти прецакали машината ,не значи че е лоша.
За парите си има екстри ,които другите модели и марки дори най- всокия клас няма.
Отделно топли като калорифер и харчи малко.
Незнам какво повече да искаме !
Верно е след тази зима и аз се убедих - като калорифер е!!!
- - - - - - - - - -
Цитат:
peshocom
Сложих 9-ка kgta и ми мина разубеждението - само fh25ve и то даже зубадан, че по характеристика имат даже по-добри минимум и!
Колега, как е шума на най-ниска степен на 09kgta сравнен с fh25ve. Мисълта ми е става ли за спалня или е шумен kgta. Благодаря!