Ей това да се чува, да има повече доволни потребители.
Преглед за печат
Ей това да се чува, да има повече доволни потребители.
Заглавието на всеки отделен пост зависи от вас.Кликвате на "повече опции" и там ви дава и заглавието отгоре в полето.Така пишете във всеки пост правилното наименование на модела.Не мога след всеки ваш пост да дебна и поправям.
Поправих само първият пост. Вие си поправете последният.Редакцията е възможна до 3 дни от публикуването на поста.
Благодаря.Снощи се заслушах в климатика малко и си пука от време на време.Ама пълно щастие няма.Нямам как да са напълно безшумни климатиците, тишина само с радиатори има. :)
Не е сигурно.И там има бълбукане понякога.Виж с подово отопление е 100% тишина...
Радвайте се на комфорта на климатика.Малко са приличните за този бюджет.
Колеги, вчера в Шумен през деня беше топло и намалих климите на 21 градуса.Абе това митсу все жега бълва.Подовите ми дайкини духат леко хладно и работят по-малко.Много жега изкарва този климатик, имам чувството,че ще топли и 3те ми стай с коридора. :) Според вас на какво се дължи това?На високия минимум ли?Хем по-рядко изключва, хем жега изкарва.
Не е добре да изкарва жега, това значи, че компресора работи на високи обороти. Хубавите инвертори си регулират оборотите според нуждата на помещението.
висока е минималната консумация и топлоотдаване .. 1.2кВ ама при +7 .. като е +10 като вчера тоя минимум отива над 1.5кВ .. в такова време може да стопли доста голямо помещение
Аз вчера бях го спрял по едно време.Сега е на 22 и е 25 в кошарата на малкия човек при отворена врата.Тока ми в сравнение с миналата зима се движи 15 лв в повече на месец.
Е-е-е-... То само увеличението на тока е 10% ...
Радвай се.
то ако ще говорим за сметки моя дори е по малко от миналата година .. тая зима е много мека и не е критерий миналата година половин метър сняг имахме в Шумен по това време а сега същото количество падна като дъжд и е доста над нулата от седмици
Така е,но аз миналата зима бях с 2 климатика.Сега съм от тези с двете фактури от енерго про,втората дето е от 21.12 до 12.01 (най-студеният период) имам 150 лева.Доволен съм, като се има предвид големият студ.Сега гледам сервизното, минималното отдаване е 1,2 kw на минута, а минималната консумация е 0,27 kw.Това ми се вижда добре.Значи в топлите дни консумацията на час не е много голяма, а отдаването е сериозно и за това се получава тази жега.Не ми се занимава да меря консумация, не си правя някакви дребни сметки.Интересувам се само от любопитство.
- - - - - - - - - -
Още един плюс на климатика е безшумното външно тяло, за разлика от вътрешното, което малко пука.Ама може след 1-2 години пластмасите да се понаместят и да не пука.
Имай в предвид, че като духа много жега не харчи 0.27kW
Моя ME на всяко тръгване на компресора стига до 900W консумация и изкарва жега. Колкото е по-топло навън, толкова по-често спира и тръгва. Това е неефективно топлене и некомфортно.
на 270 вата ( ако изобщо пада до толкова ) трябва да духа с 35° горе долу .. което е доста далеч от жега :)
Сигурно е така, от любопитство бих го замерил, ама не ми се дават 30-40 лева за уреди.
Добра ти е машината за парите си и малко харчи. Не се вкарвай във филми. On-Off-a на MHI е незабелжим. няма проблем.