Здравейте.Преди да закупя въпросната машина в форума ми беше попаднала тема с решение на въпросния шум от сензора/окото/ която сега не откривам.Ще се радвам ако някой помогне с решение на досадното жужене от сензора.
Здравейте.Преди да закупя въпросната машина в форума ми беше попаднала тема с решение на въпросния шум от сензора/окото/ която сега не откривам.Ще се радвам ако някой помогне с решение на досадното жужене от сензора.
Смажи го със силиконов спрей -смазка.Продават в ЛИДЛ за 2.99лв.
няма да помогне .. системата е "гениално" измислена ,стъпковия мотор е в пластмасова кутийка играеща ролята на своеобразна тонколона така,че да може да се чува на около 5м движението на окото ... моето решение ( частично ,пак се чува окото но малко по приглушено ) е да го разглобиш и около моторчето да сложиш дунапрен с дебелина колкото събереш 5-7мм примерно .. можеш да използваш момента и да смажеш пластмасовия корпус по ръба с тънък слой тефлонова грес така че да не му пукат толкова много пластмасите при постоянния он-офф докъм -5 ( а под +5 комбиниран с шумни дефрости на 2 часа ,там спасението е само едно - справка подписа ми )
Колеги аз от седмица съм със същият климатик само, че версията "Зубадан" но това няма значение за вътрешното тяло защото е идентично с обновения FH. Какво да Ви кажа при мен няма никакъв шум ори движението на сензора, да чува се но само ако си доближа ухото на 20 см. от сензора. Нарочно накарах и детето което е 9 години и жената при пълна тишина да чуят някакъв шум идващ от сензора но и те нищо не чуват като са на разстояние 2 метра от климатика.. Възможно ли е това с този шум да е само при определени бройки или цяла партида на която сте попаднали?
то окото да му е кусура ,с мед да го намажеш ..
Ами за сега не мога да изкажа кой знае какви впечатления от машината защото на вън температурите в гр. Лом се държат около 0-та и през деня достигат до +8 градуса. Не се чува за сега шум на фреон в тръбния път, от време на време го улавям, че влиза в оф/он режим и като, че ли един път направи дефрост при който се чу малко бълбукане в системата. Да сигурен съм, че при ниски температури ще се чува доста при дефрост кипенето на фреона във вътрешното тяло но това мен и семейство не ни дразни. Външното тяло е на практика безшумно и без никакви вибрации. При пускане в студена стая до сега достигна консумация до 1300 вата, като струята без проблем за много кратък период от време достигна 55 градуса на 2-ра степен на вентилатора. Не съм изнасилвал машината да вида при нула градуса колко градуса на изходящият поток ще извади защото това за мен не е мерило. Като, че ли под 350 вата не може да падне тази машина и около тази граница влиза в он/оф режим. Стаята ми е 17 м2 , а климата е 25-ца.
Моя климатик работи 3-та година, средно по 8 месеца нон стоп в годината, това око постоянно се мести и не се чува.
На Алекси му се падна дефектна бройкаи затова плюе модела.
Да се мята на магистралата и да дойде да види моя FH, вече трета година работи без грешка, без шум, топли си големия хол, и дори сега мисля да купувам още един такъв за един търговски обект.
Явно не се дразниш. Маса хора има с оплакването на Алекси. Аз като нехаресващ този модел съм продал 4-5 и на 3 имаше проблем. На единия, на който не шумеше окото му беше дефектна втулката и шумеше турбината.
Тогава е възможно да съм излязъл някакъв невероятен късметлия, което от житейския ми опит спрямо стоки и техника е невероятен късмет. Да чукна на дърво..... дано и с втория ударя на късмет![]()
Пробвай с братчето от Хеви ZMX-S, там няма да играеш на тото, а директно печелиш.
В такъв случай, ето ти един модел, който е по-добър от FH по всеки един параметър, включително и цена:
Климатик Самсунг AR12HSSDAWKNEU / AR12HSSDAWKXEU
Само дето FH има по-висок COP, запазва повече мощност при -10 и е с по-тежки вътрешно и външно тела.
За отопление високия клас на МЕ е перфектен.
Само на Alexi се е паднал дефектна бройка или калпав монтаж.