Отговор: SRC 20 ZMX-S vs SRC 20 ZM-S
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Петко, могат, стига машината да е оразмерена както трябва спрямо условията на помещението. Това важи и за други марки климатизатори.
Това не го разбирам. Ако помещението е голямо и има топлозагуби, а климатика слаб и навън стане кучешки студ, искаме в стаята да е 20 градуса, но климатика не смогва и в стаята е примерно 16 градуса. Съгласен.
Обаче примерно климатика е подбран по номинал на 70W на куб.м. Помещение с нормална конструкция - нито е хартиено нито е с 50см. изолация. И зададени са 20 градуса и постепенно в рамките на няколко часа става 22.....23....дори отива към 24 градуса. Е това как може да се избегне като се варира с избора /мощността/ на климатика. Защото случи ли се подобно нещо за мене климатика няма терморегулиране, а работи по някаква "таблица" или незнайно по какво. Точно с такова описание е започната една тема за MHI25ZM-S. И аз малко съм притеснен, на охлаждане при зададени 28 градуса 25ZM-S в 17кв.м един път ми държеше 25...25,5 сега в жегите 26. А би трябвало при това задание да не включва изобщо.
Към dodo_pv. Ето го звуковото налягане при 4-те различните степени на вентилатора. | SRK20ZMX-S | SRK20ZM-S |
Cooling (Hi/Me/Lo/Ulo) | 39 / 30 / 24 / 21 | 33 / 27 / 24 / 21 |
Heating (Hi/Me/Lo/Ulo) | 38 / 33 / 25 / 21 | 36 / 31 / 24 / 21 |
Иначе хората коректно предупреждават за шум от фреон(и наистина понякога се чува) при смяна от Hi към Lo или Ulo. Интересно ,че скорост на вентилатора Lo е наречен енергоспестяващ в разрез с изводите в една друга тема.
Недостатъците на двата модела и на цялата марка според мен(които сигурно не те интересуват) е ,че не може да отоплява под 18гр.,безмисления икономичен режим и липса на сензор за движение.
- - - - - - - - - -
Цитат:
milanov
Това не го разбирам. Ако помещението е голямо и има топлозагуби, а климатика слаб и навън стане кучешки студ, искаме в стаята да е 20 градуса, но климатика не смогва и в стаята е примерно 16 градуса. Съгласен.
Обаче примерно климатика е подбран по номинал на 70W на куб.м. Помещение с нормална конструкция - нито е хартиено нито е с 50см. изолация. И зададени са 20 градуса и постепенно в рамките на няколко часа става 22.....23....дори отива към 24 градуса. Е това как може да се избегне като се варира с избора /мощността/ на климатика. Защото случи ли се подобно нещо за мене климатика няма терморегулиране, а работи по някаква "таблица" или незнайно по какво. Точно с такова описание е започната една тема за MHI25ZM-S. И аз малко съм притеснен, на охлаждане при зададени 28 градуса 25ZM-S в 17кв.м един път ми държеше 25...25,5 сега в жегите 26. А би трябвало при това задание да не включва изобщо.
Много си черноглед.Бъде по-оптимистичен.
Е с най-големият оптимизъм на света си сложиш 25ZM-S, питах за това форсиране при on/off- не се форсирал. А що се форсира? "Сигурен" съм, че на отопление няма да подминава с 4 градуса заданието и няма да се набира. А на охлаждане реално е нужен 1...2.. макс 3 седмици в годината.:)
Цитат:
milanov
А що се форсира? "
Това и на фиксиран вентилатор ли го прави?
Няма как да го прави при фиксиран. Той затова се фиксира. Така се и лекува такова форсиране ношно време. За хиляда лева под цената на дайсейкай, бива! Имам пред вид 20 ZM-S
Цитат:
dodo_pv
Няма как да го прави при фиксиран. Той затова се фиксира. Така се и лекува такова форсиране ношно време. За хиляда лева под цената на дайсейкай, бива! Имам пред вид 20 ZM-X
ZM-S или ZMX-S ?
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Визирах SRC 20ZM-S. Извинете!
Цитат:
emil vasilev
Това и на фиксиран вентилатор ли го прави?
На авто е вентилатора и държи някъде около 2...3 степен. Преди да изключи пак малко се набира. Като включи и задуха с 2,5kW охладителна мощ, въпреки че е за минутка две се усеща някак си преохладено. А на външното тяло вентилатора е пред излитане. Да се надявам, че са сложили здрави стойки.
- - - - - - - - - -
2..2,20 метра е тръбният път, ако има някакво значиние. Прав, с една извивка при крановете. И едно пъшкане се чува като е на on/off.
Изборът на климатик стана като нашите избори за политици...търсим най-малкото зло.Аз го държа на 27С ,3Д ауто- вкл, вентилатора-ауто. Тръбен път 2метра, денивелация вън/вътре 1,5м. Има изфорсирване, но за секунди Пъшкането- също
А на отопление с колко подминава заданието?
Нормално е да не работи коректно на охлаждане при висока зададена стайна температура и при отопление с ниско зададена стайна температура. Причината е мощния компресор, с висок минимум. Такива машини не се монтират в помещения със запас от мощност. Не могат да се саморегулират.
Първият път го бях сложил на 25 , в стаята стана 23 . Та с пуловер ли да се облича човек на сред лято.:) Сега при мене е 26 в стаята, ако го включа на задание 28 градуса не би трябвало да се включва компресора. И между другото в книжката се препоръчва на охлаждане задание 26...28 градуса.
Работата на компресора е да се върти. Ако не го прави, значи помещението му е малко. Или отдава прекалено малко топлина наоколо.
Съгласен, ама да върти когато има нужда. Горе над вътрешното е 27.2....27.5. Заданието е 28. Външна 22. Натискам on/off бутона. Почва да охлажда. Вентилатора е на ръчно 2-ра степен. След развъртане до номинал слезе до 155W. Задържа така 6-7мин., развъртя до 250W и изключи. 3,624kWh е в момента на дисплея. След няколко часа ще пиша какво се случва.
Системата е инертна и не работи като чистачките на автомобил. Ако си очаквал такава работа на машината, силно си се заблудил. Правилният начин да охладиш помещението е да спреш климатизатора и да отвориш прозореца. Не се измъчвай и вкарвай във филми.