Не знам за каква стая става въпрос, МХИто може би ще работи по-тихо(незабележимо), ако това има значение за вас.
Не знам за каква стая става въпрос, МХИто може би ще работи по-тихо(незабележимо), ако това има значение за вас.
Тоя нордик е явно доста залежал модел в зора и с тоя нагревател дето има е нордик. Не си струва вземете си 12LMC по нов модел е и няма нужда от нагревател.
Sent from my K012
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 12-10-16 в 22:02.
LMC-Класика в жанра в средния клас климатици, по-добро няма да намериш.
...Само в Зора не бях се сетил да гледам за климатици. Явнo вceĸи пpoдaвaч cи имa тeopия и нaчин нa пpoдaвaнe. Oĸaзa ce, чe пoзнaвaм чoвeĸ ĸoйтo ce зaнимaвa c пpoдaжбa/мoнтaж/cepвиз нa ĸлимaтици. Oбщo взeтo тoй + мнeниятa oт тyĸ + бюджета мe oтĸaзaxa oт FН25VЕ мoдeлa, ĸaтo нeгoвитe дyми бяxa :
...та като го питах за алтернативи (освен LMCA) ми каза Fujitsu ASHG12LMCB и MHI SRK35ZM-S, предложи и един Дайкин но нещо не ме грабна. До колкото разбрах от него LMCA модела се е доказал, а LMCB e по-нов и няма толкова отзиви. Може и да съм го разбрал грешно, но LMCB като наследник на един доказал се модел Би трябвало също да е добре и избрахме Fujitsu ASHG12LMCBN
. Времето ще покаже дали сме направили верния избор.
Вярно е, че темата е за Мицубуши и избрахме друга марка, но все пак се надявам темата да помогне и на други хора. Доста техника съм си взел допитвайки се до този форум и не съжалявам за никоя!
Благодаря на всички участници в темата.
ASHG12LMCBN не заместник на LMC, а Nordic версията на модела. Има една идея по добри параметри и го дават да работи без забележки при доста отрицателни температури.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 14-10-16 в 21:30.
Ами приятел, при таза марка климатици няма 7 9 12 или 18....ки, а 25 ца , 35, 50...и така.
...Вярно, че темата е за MITSUBISHI и все пак да споделя мнение за въпросния Fujitsu ASHG12LMCB,на който се спряхме. Вярно не е чак толкова тих колкото се надявах в Сравнение със стария Panasonic, но ние го държим на минимум сила на духане (в книжката го водят quiet режим) и може да се каже, че не се усеща - при целия шум който е в стаята. При тези условия като е на зададена 20С температура, в другия край на стаята на височина около 1м държи температура 22-23С в зависимост колко хора и пуснати уреди има в стаята. За консумация не съм го засичал, но определено може да се каже, че за сега сме доволни !