...Здравейте, налага ми се смяна на климатика в хола и съм се насочил към MITSUBISHI като за сега се двоумя между тези 2 модела:
MSZ/MUZ-SF35VE vs MSZ/MUZ-FH25VE (но приемам и препоръки за други марки и модели като бюджета е 1800-1900 с монтажа). Така както го виждам аз е по Висок клас климатик 25ца срещу по-нисък клас 35ца? Разликата в цената не е чак толкова голяма за това се двоумя и търся помощ, защото 25цата го дават за около 22кв, а 35-цата около 30кв но предполагам тези квадратури са приблизителни?
Става въпрс за Хол - 24кв,София, панел, изцяло вътрешен , среден етаж , има изолация и ПВЦ дограма с, мисля беше, 5 камерен стъкло пакет. Изложението е източно , климатика ще се ползва основно за отопление - пуска се октомври/ноември и се спира март/април , според зависи от времето като държим 21-22С зимата. Лятото само в големи жеги се пуска , т.е. пуска се спорадично.
Благодаря предварително!
EDIT: Забравих да кажа, че в стаята има още настолен Компютър и Телевизор. Другото е че климатика ще наследи Панасоник CS-RE12GKE на 6-7-8 години и винаги е работил на 21-22С на тих/еко режим. Ако е показателно по някакъв начин - все още не сме пускали климатика![]()