Отговор: mitsubishi heavy industries srk / src 35 zs-s
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivanvanovv
Нормално ли е да е толкова шумен?
https://www.youtube.com/watch?v=vQ8Q...ature=youtu.be
,
,
Zs-s 35 e моделът.Външна температура +10 градуса.Настроен е на отопление +26 градуса,като вентилатора е ограничен на първа степен.По мое усмотрение в момента компресора работи на около 30-50% от максимумът,перката на външното тяло също.Съдя по това че когато се пусне в режим HI честотата на компресора се увеличава 2-3 пъти.
Пусни вентилатора на Auto или поне на втора степен - Low, която също е доста тиха и виж какъв ще е ефекта. Не знам дали не ти дрънчи и отзад решетката зад топлообменника, натисни с ръка навсякъде, може да има контакт метал в метал и от резонанса да се получава този неприятен шум. Като гледам и едни тампончета няма да е лошо да сложиш, поне ти е на удобно място.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
stainway
То повече звучи като тракане... ако е нормално.....значи така трябва да бъде....:(
А стига бре, да не се е*ава някой и да ме кара да се повтарям - 25zm-s
https://www.youtube.com/watch?v=MvUa0l5GPd0&feature=youtu.be
Цитат:
milanov
Работи като дизелов двигател на Опел/Форд от едно време!
Някоя от тръбите около компресора вибрира и опира, където не трябва. Оправя се, ама не самó.
Като се напъне и се скърши и от Кондекс казват, че това самО не може да стане. Та да идват да си го видят.
Същият звук го има и при мен на 25zmp-s между 300-400W натоварване,без значение от степента на вентилатора вътре.Другата седмица ще идват да го видят,понеже се чува и в съседната спалня и на моменти пречи на всички.
Цитат:
werti55
Уж тихи машини бяха...
Тихи са, просто някои хора са изтеглили късата клечка.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Тихи са... почти съм сигурен, че този шум е породен от напъваме с ключа при завиването на гайките. От това се получава изкривяване, което води до подобни проблеми.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Ето как звучи и при мен!
https://www.youtube.com/watch?v=1p31inazgJY&feature=youtu.be
Искам да попитам Aleksandars,какво да изискам от техниците като дойдат другата седмица?Мисля че си прав,понеже при мен се чува откъм крановете и като притисна капачката дето ги покрива,звука намалява.
А като натиснеш основата на климатика между двата тампона направо звука изчезва.
Като стиснеш двата крана един към друг, също!
Ехеее, с пинЦета ли да се монтират тея хевита. :)
milanov, когато се правят връзките между тръбите и щуцерите на външното тяло си има начини как да се стяга, за да не се получават напрежения и усуквания. Това че този който монтира може да е с две леви ръце (нещо нормално в днешно време) и стяга като простак, е друг въпрос....
То ората в тефтера пишат с динамометричен да са стяга, ама....