1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение
Пичове, я кажете, които сте с ватмeтри, на ECO режим до колко се развъртат хевитатa-20-ки ,25-ци, 35-ци след OFF на отопление или охлаждане, че няма вече инфо в сервизните след 2005- 2006 г. Това е сервизно за ZD-S -до 2006г.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34889&stc=1
Същата работа е. Моя нищо не може да го спре да удари над 700вата при развъртане след офф. Нито еко, нито silent му действат ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
За компресора съм съгласен, че се развърта след офф. Ама Миланов взе да приписва неприсъщи за машините "качества", като форсиращи се след офф турбини...
Еми аз над два климатика мицубиши хеви имам наблюдения и на двата като развърти компресора след off ако турбината е на auto се развърта повечко и после намалява. Това имам в предвид. То и няма как да "удари 770W", а турбината да не се развърти.:)
- - - - - - - - - -
Цитат:
zlostorko
Същата работа е. Моя нищо не може да го спре да удари над 700вата при развъртане след офф. Нито еко, нито silent му действат ;)
на новите е така, на предният модел 25-ца поне при активиран silent се ограничава малко от малко. Не минава 600W в топло време и 450..500 при минусови външни.
- - - - - - - - - -
ross,
Цитат:
Palev
Росен, Заркича, след като сте засекли, че понякога спира тоно преди on, дали сте забелязали колко дълго е бил off-a, 3 мин. или повече, защото при мен (ZG-S, който e = на сегашния ZS-S/W) турбината никога не е спирала, но ако off-а е продължил повече от 3 минути, при тръгването на компресора от вътрешното тяло се чува звук като при първоначално пускане- вентилатора се изфорсира за секунда на 2-3-4 степен и пак намаля докато не се стопли питата.
Идеята ми е това изфорсирване при мен, да не би да е заменено вече с кратко спиране на турбината, точно когато се стартира и компресора.
На ауто няма как да не се развърти в повече, ECО режим освен, че намаля/увеличава градусите, задaва и горна граница на развъртане на компресора, по мои сметки границата е до фиксисрана степен MEDIUM (при мен нямa ULo).У нас и 4-те хевита са на твърда връзка, а ги експлоатирам на ECO, именно за да не се развърта толкова, обаче до колко ми се развъртат е загадка:(
При zs-s имаше ли го това нещо?
Бутона ECO го има още от 2005-2006, на всички MHI-та, но вече няма инфо в сервизното какво се случва с оборотите на компресора:confused:
За какво точно ти е еко-то? Това дето си очертал нагоре в картинката не са оборотите на които развърта след офф.
ECO- бутона го използвам на моите MHI- та именно, за да не се развърта след OFF.Това, което съм приложил по-горе е инфо за модела преди моя.Според сервизното, освен, че намаля/увеличава градусите задава и горна граница на развъртане.По мои наблюдения по вътр. вент. и по шума на компресора, си вадя изводи, че границата е е именно до MEDIUM, но понеже съм на твърда връзка не мога да измеря, та затова помолих някой с ватметър да провери моята теория.:)
Ми нека ти го замерят, разлика няма да има. След оф ще развърти на 30-40rps много далече от ограничения максимум. Това ти го казвам на база как е при другите марки.
Моята 12ка на сайланд съм я засичал 660-670w . Това на охлаждане. На отопление не съм я гледал.
2 Прикачен файл(ове)
Не съм сигурен дали това е правилното място, но само искам да се похваля с моето Mitsubishi Heavy SRK50ZSX-WT / SRC50ZSX-W1 Titanium Diamond
Снимки вътре и вън
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34895&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34896&stc=1
За първи впечатления мога само да кажа че изглежда много хубав, особено в този цвят.
Честото за новата придобивка, с пожелание за дълга и безаварийна работа! Колко е разстоянието до тавана, вижда ми се много малко, да не се лъже датчика после?
Хм не съм сигурен, ще трябва да измеря, но би трябвало да е монтиран на 10см. Поне така ми казаха, че трябва
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
milanov
Трябва изнесен сензор за околна температура. Моите и двата са в буркани на 2метра от вътрешното. Пак излиза в off, че е още топло времето, но тая простотия 2мин, 3 мин я няма.
- - - - - - - - - -
П.П.
То и буркана си е простотия, но е по добре.
Защо в буркан? И аз мисля да изнеса датчика, но на по-голямо разстояние, може би на около 7м.
Изпратено от моят SM-N975F с помощта на Tapatalk