Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение
  На -17 мислиш най-вече да топли, сметките остават на по-заден план. :) Определено има потенциал машинката, дано се справи. Хеви са доста топлещи и тихи, с перфектен дефрост. Имат афинитет към студовете, направо ти доставят удоволствие колко деликатно бачкат, когато положението стане по-сериозно. Сам ще се убедиш. :)
     Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение
  Откъм шум-изобщо не се чува като работи.Забелязъл съм,че колкото е по-студено навън,толкова климатикът по-топли.Нещо друго забелязах,а то  е,че слезе ли на минимума може така доста дълго време да откара.
  Хеви работят по-добре под 0-та, отколкото от 0-10°С. С изключение на високия клас, те и на положителни работят много добре, защото са им доста ниски минимумите.
  Сравнявате сегашна консумация с такава преди месец и половина!
При мен разликата е х3.
Влагата влияе отрицателно само ако прави скреж, иначе си е плюс при положителни температури.
     Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
zxc0  
 Сравнявате сегашна консумация с такава преди месец и половина!
При мен разликата е х3.
Влагата влияе отрицателно само ако прави скреж, иначе си е плюс при положителни температури.

Е, разбира се, че става въпрос за отрицателни темперетури. На положителни-подобрява топлообмена, на отрицателни го влошава.
   Цитат:

Росен  
 Интересното ще е тогава какъв разход ще даде,със сигурност ще е по-висок, и как ще се справи с дефростите.

При тези условия очаквай около 70лв в най-студения месец, и дефрости ще има доволно.
  70 лв. не са като 200 лв. с един конвектор Еърлек през миналата зима.
  При мен вече започнаха да се появяват шушулки на външното тяло от долната страна,тоест на отворите ,откъдето се изтича водата.Съответно зачестиха и дефростите.
  Твоят е нищо.Моят, целият ,беше побелял ,а отдолу всичко беше лед.Все едно виждаш беловлас старец със замръзнала коса.Утре ще го снимам.От 18.30 часа при нас климатиците влизат в дефрост.
  Снимани са на различни етапи. Най-горната е яко побелял, след 20мин. направи дефрост. Другият, който е частично побелял беше правил дефрост преди час. А снимката, със снимания отблизо топлообменник, е 60-ката 20 минути след дефрост. Това и беше първият, който хващам тази зима. Това не значи, че не е правил изобщо, имаше подходящи условия много сутрини.
  Много мъгла и влага е при нас,а като добавим  минусовите температури и дефрости да искаш.На мен ми прави впечатление,че първият е най -дълъг,около 10 минути,следващите са около 5.Тази вечер все още не е размразявал,но няма да се мине без да го направи.
Имам познат с LG, странното е,че климатиците ни  почти по едно и също време дефростват,а той живее в друга част на града.
  И при нас цял ден не се е вдигала. Температурите сутринта бяха -3 -4, максималните стигаха до +2, в момента отново е -1, мъглата си е все така гъста. При нас всяка зима е така, хем студено, хем влажно. Ама покрай Дунав е така. Това пък е голяма част от чара на града. :)
  В Балкана не е по-различно,но сега се започна с дефростите,а на минус 15-17 не ми се мисли какво ще е.
   Цитат:

Росен  
 В Балкана не е по-различно,но сега се започна с дефростите,а на минус 15-17 не ми се мисли какво ще е.

На -10 -15 влажността не е такава. Моите на -15 са работили с денонощия, без да дефростват. Условия, като сегашните, с мъгли от -1 до -7 са много по-неблагоприятни, отколкото сух студ -15гр.