Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение
ако говориш за F2 - гореспоменатото на турбината - аз така си бях пролетта - спрях я и ми изглеждаше по-добре отколкото да върти на бавна степен вътре - ама е малко субективно. По този начин се получават по-дълги офове пролет/есен - тоест при топло време навън .
Не знам, аз ли бъркам нещо. Цъкам бутона "menu", отивам до настройките за вента, след което потвърждава чрез "set". Вътрешното издава звук, че е приело, но не се променя нищо. В режим следене в офф, все си вдига клапата и върти вента. Пробвах F2 с изключена турбина, обаче пак я върти в офф. Аз ли пропускам нещо?
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Така го тълкувам и аз. Активирах я тази настройка, но още не съм пускал климатика на отопление, за да тествам. Ще пробвам и другата функция. Честно казано, тези функции не ги виждам за първи път, но нямах идея, че може евентуално да спре местенето на клапите и за това не съм си играл да ги пробвам.
Звучи много хубаво но не става, сега го тествах, вдига клапите и си духа в режим Камина, колкото да върти въздуха.
е че то ако не става каква е разликата между Fn и FP ? така както го описваш все едно не циркулира въздуха изобщо
при мен е още топличко , та ми е рано да го пускам иначе като се отдаде възможност ще пробвам
- - - - - - - - - -
Цитат:
rosswen
Не знам, аз ли бъркам нещо. Цъкам бутона "menu", отивам до настройките за вента, след което потвърждава чрез "set". Вътрешното издава звук, че е приело, но не се променя нищо. В режим следене в офф, все си вдига клапата и върти вента. Пробвах F2 с изключена турбина, обаче пак я върти в офф. Аз ли пропускам нещо?
Реално на моето дистанционно цъкам 3 пъти бутона Меню , после долните стрелки 1 път и после SET.
Ама както казах дръпнал съм му шалтера за 2 месеца :lol:
При мен е по същия начин. Преди малко го включих, за да направя експеримента. Уви, никаква разлика при различните настройки.
[QUOTE=Poco;1075323]е че то ако не става каква е разликата между Fn и FP ? така както го описваш все едно не циркулира въздуха изобщо
при мен е още топличко , та ми е рано да го пускам иначе като се отдаде възможност ще пробвам
Разликата е, че в режим Камина вентилатора духа много по-силно отколкото в нормалния режим.
В ръководството пише че за F2 трябва нещо допълнително.
В сервизното пише "It can be set the indoor fan motor off or the heating thermostat OFF with connecting a wired remote control.In the case, indoor air temperature is detected by sensor on the wired remote control"
Затова питах дали някой е ползвал RC-E5 – жично дистанционно управление RC-E5 - Жично дистанционно управление Mitsubishi Heavy Industries (condex.bg)
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение
Абе знам си аз, че тия настройки за клапите са само чрез жичното, ама викам може пък да съм в грешка. Все пак не бях пробвал тия финкции.
То настройката е за вента, но ако найстина спира вента при изключване на компресора изглежда логично да не вдига клапите.
А дали е така в действителност.....
Цитат:
Ivanskin
То настройката е за вента, но ако найстина спира вента при изключване на компресора изглежда логично да не вдига клапите.
А дали е така в действителност.....
Не, не е така на практика :BigGrin. При Fn - положението е стандартното: вдигнати клапи с минимални обороти и дебит. При FP - вдигнати клапи със значително по-високи обороти и дебит. При F1 - вдигнати клапи с минимални обороти и дебит но на интервали а не постоянно. F2 - вдигнати клапи без обороти и дебит. Туй то :rockon:
Ами аз не забелязах на F2 да спира турбината при мен.
При мен F2 си спира турбината , съответно вдига и клапите - както писах - цяла пролет изкарах така - не е нещо кой знае колко по-различни , просто от любопитство го включих
Сега го пробвха и аз, наистина F2 спира турбината и пак си вдига клапите.
Явно това с клапите е задължително :), няма значение дали вента работи или не
Пробвах го това Fp - то е ужасно :lol: - не стига ,че вдига клапите , ами засилва и турбината , която си върти явно само въздуха в затвореното пространство и създава доста неприятен шумов дискомфорт. Не знам на кой нормален човек може да му хрумне подобна глупост да програмира ,че и в меню да сложи , че и да го кръсти камина :lol:
Аз съм доволен от машината,не съм му пускал кодовете да спира турбината,единствено съм фиксирал хоризонталните клапи .От няколко дни работи в режим отпление вечер,на автоматичен вент ,задание 25 градуса на отопление.Да съм честен ,не се чуват шумове от вдигане на клапи или пукане на пластмаси.Спим доста комфортно.