Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение
Не е проверяван за намалял фреон, климатика е монтиран преди месец и малко, горе на климатика духа сериозен студ, ако може да се вярва на ватметъра, за 14 дни показа 73kw, без да съм капацитет ми се струва много.Ако е важно да се отбележи, стаите са 2 с портал (1,8 широк) между тях, като климатика е монтиран срещу портала, съответно и в настройките на дистанционното съм задал позиция ляво стоящ.
14 дни без да го спираш, работи денонощно ли?
Ако е така, е много прилична консумация. За 14 дни/336 часа ти е навъртял 73 kw, което е средно по 220 вата на час!
Не, там е проблема, работи не повече от 9 часа на денонощие, да кажем, че се пуска към 12-13 часа и се спира към 22часа.
Апартамента е без изолация, външното тяло е монтирано на неостъклена тераса, срещу стена, на 3м от нея, ако това би помогнало.
Каква ти е температурата в помещението към 12-13 часа, когато го пускаш?
Близо 30 градуса и отгоре.
При това положение, вероятно консумацията ти е нормална.
Помещението ти е голямо.
Тоест климатика идва малък, така ли да разбирам?
По съвет на кой си взел 12-ка? Само за охлаждане ли е купуван или ще се ползва и за отопление?
Съвета е оттук и е само за охлаждане, никога няма да се пусне на отопление, освен ако не гръмнат теца януари месец.
Когато работи на 26 градуса и примерно консумацията му е към 900w, температурата в помещението е околко 24,5-25 градуса, ако и това има значение.
Нищо му няма на климатика. Според притежателят си духа доста студено и се справя със заданието. Очевидно толкова си му трябва в нагрято и неизолирано голямо помещение. Щеше да има нужда от по-голям ако не можеше да се справи да охлади до зададената температура. В този случай по описанието се справя. Ако беше по-големия и на него ще му трябва същата енергия, за да охлади, защото такива са нуждите на помещението в конкретната ситуация. И изглежда се пуска във вече нагрято помещение и тръгва да наваксва. После се спира и пак отново на другия ден.
Питащият не виждам какъв му е проблема. Постига ли се зададената температура - постига се. Пуска ли се винаги в прегрято помещение - пуска се. И аз така пускам моите, че ме дразнят нощем и при мен така се силят цял следобед
vlaf, при външна температура 35°С и поддържане на 27°С в помещението, машината има номинална консумация 890 W при отдаване на 3.5 kW. Изобщо не виждам защо имате притеснения, като във Вашия случай имате ~ 100 W на квадратен метър. На 100%, ако оставите машината да работи почит постоянно, ще видите, че консумацията ще е по-ниска. Не е нужно да се притеснявате.
Ами благодарско на всички, човека, който спомена, че съм направил грешка, като съм си купил ватметър, май ще се окаже прав!
Мойта 50ка мулти харчи около 10-12лв.. Работи 20 дена в месеца от 16 до 23ч..
Простата сметка показва средно около 350вата на час.
Цитат:
Първоначално публикувано от
vlaf
Ами благодарско на всички, човека, който спомена, че съм направил грешка, като съм си купил ватметър, май ще се окаже прав!
проблема не е във ватметъра , проблема е ,че го пускаш , когато вътре е вече фурна. Пробавай да го пускаш сутринта , докато вътре е 25гр. Не го чакай да стане 30+ вътре
Миналата седмица в 8.20 сутринта, показваше 29.2 градуса, е тогава го пуснах на момента, но нямах възможност да гледам ватметъра тогава, но да, предполагам, че ако работи постоянно, консумацията ще е различна.
Помещението, където е климатика е меко казано парник лятото, там дори и зимата, радиаторите на парното се пускат, само ако падне под минус 10 температурата навън.