Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение
Тръбния път е около 4м и е 25ца. Забравих да спомена, че в началото се чуваше съскане от фреона при всяко вкл. и при он/офф. Доляха малко фреон (имало няколко подобни случая и било нужно доливане) и се оправи съскането, но сега се чува свистене. Нещо като високо честотно от електроника е (не прилича да е от фреон-а вече). Довечера ще мога да слухтя с една фуния и ще видя дали ще мога да локализирам.
Другия нов 35ZS-W не му е доливано фреон и не се чува свистене. Но този високочестотен звук го има и там. Звъняхме на фирмата от която са закупени и монтирани и споменаха, че вече са подадени няколко случая към Кондекс, но за момента не давали отговор.
С този модел е така. Свиквайте.
Интересното е че нямам спомен на ZS-S да е имало такива паразитни шумове.
При няма никакви паразитни шумове или пукане на пластмаси.Дори не го чуваме през ноща,доката си работи на 3-та степен на вентилатор.
И моя ми се струва леко шумен незнам от небалансирана турбина ли е, от втулка ли е. Стария ми климатик ge25va няма такива проблеми с подобни шумове той пък си има други кусури де, но е много по тих от този дори и на по висока степен
Без да искам на външния топлообменник подбих много малко ламелките в една част най- отдолу може би сантиметър на два. Това проблем ли е и да пробвам ли да ги изправя с нещо или да си стоят така
Не е проблем. И друг път, ако махате лед и или нещо друго, използвайте само вода.
Да бях оставил един гофрирам маркуч отдолу посредата да се отрича водата от външното тяло но замръзна и се натрупа лед . Махнах маркуча и пробвах с отвертка да отворя отдолу отвора, но не съобразих и съм подбил с отвертката ламелките малко само как не съм пробил тръбичката с фреона щеше да стане още по голяма белята. После се сетих да поливам с чайник с топла вода
Това с отвертката ми е любим сценарии... доста хора съжаляват след това... предвид факта, че е свързано със загуба на парични средства...;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Това с отвертката ми е любим сценарии... доста хора съжаляват след това... предвид факта, че е свързано със загуба на парични средства...;)
Да определено ще доведе до финансови загуби.При мен още не съм даже му виждал питата заскрежена.
П.С.Някой има ли проблем с приложението Tapatalk,че при мен се изгуби форума?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
П.С.Някой има ли проблем с приложението Tapatalk,че при мен се изгуби форума?
Бако Rosswen поради тази причина зачезна.
Страшна тъпотия е това с Tapatalk. Писах в темата,но нищо не се случва. Ако искат някой лев от Tapatalk,админите на форума да пуснат сметка за дарение.
1 Прикачен файл(ове)
айде да пуснем едно хубаво заскрежаване на питата :lol: - комбинация от котловина, мъгла и -7 - то горе долу си е така всяка вечер. И благодарение на резистора дефростите от 15 на ден ги намалих на 7-8 :lol:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42409&stc=1
Как мога да нулирам настройките на дистанционното, които съм направил преди време?Машината ми е седмица, но си мисля че са едни и същи.
Благодаря.
Слънчево , приятно , +10гр навън и моя хубостник дефростна :lol: . Стоя и не вярвам на ушите си . Даже е с резистор мода .
И тъй като от време на време прави глупости с тия дефрости въпреки модовете , почвам да се замислям дали някой датчик не бъгва за момент и да ги прави тия щуротии . Та се чудя дали не сложа едни нови датчици ? или да не се занимавам и да си карам така?