Резултати от 1 до 10 от общо 10
Like Tree4Одобрявам
  • 1 Post By CubanLinx
  • 1 Post By Blago94
  • 1 Post By kantonaa1
  • 1 Post By Poco

Кои са проблемните модели на Mitsubishi?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Кои са проблемните модели на Mitsubishi?

Здравейте, четох из темите, че имало някакви проблеми с Mitsubishi premium модели. Нещо с турбината, с някакво изкривяване на елементи вътре, с поява на шум... Не мога обаче да се ориентирам в тези многобройни букви и символи в многото модели... За това ще бъда благодарен, а вярвам и други тепърва навлизащи в темата, ако някой да изброи проблемните модели, както и съответно тези, които не създават проблеми. Доколкото разбирам Standart изобщо не се препоръчва, особено когато става дума за комфорт(тишина и слабо усещане за духане), та питането ми е за Premium и може би диамант.

П.С. А правилно ли разбирам, че Electric моделите, отстъпват сериозно на Hevy моделите когато говорим основно за комфорт( тишина и слаба въздушна струя)?
    Този пост е редактиран от geraldo; 15-08-25 в 00:42.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Кои са проблемните модели на Mitsubishi?

Общо взето сам си си отговорил на въпроса. Проблемният модел е Mitsubishi Premium ZS-W. За Diamond серията не мисля, че го имат този проблем, но можеш все пак да прегледаш темите и да видиш дали някой е споделил за такива ядове с модела. Вкъщи имаме един Electric LN, който страда от същите симпотми. Дали просто е лош късмет или и при Electric ги има тези проблеми, не мога да кажа. Но това, че Electric отстъпват на Heavy Industries за мен са глупости. Просто има 2 фирми, чийто машини имат различни параметри. Всеки може да ги погледне и да се прецени какво го устройва.
    Blago94 одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

За мен, ако гледаме чисто като параметри - ZSX или Diamond на MHI е малко по-добрата машина.
    По-мощна, по-тиха. Ето някои разлики: (сравнявам 35ците):
    - капацитет при -15 гр. външна температура - ZSX запазва около 58/59% от номинала си, LN - около 45/46% (приблизително сходни са процентите и при максимално натоварване на компресора)
    - шум - външното на LN е малко по-шумно с 49/50 db, при ZSX - 48/47 db (охлаждане/отопление). Голямата клапа при ZSX създава известен дискомфорт. Това е при отопление
    - всички машини ZSX, без значение от размера (20/25/35 и т.н.), са с двуроторни компресори и еднакъв хардуер. 13 кг. вътрешно и 43 кг. външно. Само 50ката и 60ката са с малко по-тежки външни тела. При LN има разлика. 25цата например е с еднороторен, ако не се лъжа.
    - филтрация на въздуха - определено при LN е на по-високо ниво
    Колегата CubanLinx може да каже и как се държи LN при по-студени условия, мъгли, сняг и т.н? Какъв е дефрост алгоритъмът?
    За ZSX със сигурност мога да кажа, че има много добър дефрост алгоритъм. Доста по-рядко прави дефрост. Аз имам сравнение с KGTE в хола.
    CubanLinx одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

ZSX без съмнение е по-коравият климатик. У нас се търсеше машина за спалня, която да замени една Luca (от която м-у другото бях супер доволен) и по принцип се бях спрял на Perfera, но след като четох за проблемните платки в тогавашната им серия се разколебах. LN-а (девятка) ми го предложи познат, който ми направи добра отстъпка и ми монтира машината. Изработката на самата машина е топ и със сигурност мога да кажа, че това е най-добре изработения климатик, който съм взимал. Относно компресора, май че е смотания, който го слагат в по-ниските серии на Electric. Имаше писано за това из темите. Росен беше извадил данните. Както и да е, мен това не ме вълнува особено. Не съм някое про, а съм просто потребител. За мен е важно машините да са качествени и да работят комфортно. Предвид, че в София вече почти няма зима, машината си работи на пушка. Дефрости има, но със сигурност не са по часовник и на всеки час, каквито коментари съм срещал. Сега, ако сравнявам дефростите с тези на Daiseikai, Toshiba са едни гърди напред в това отношение, но там пък си има други кусури, за които е писано много в съответната тема. За консумация не мога да кажа, тъй като никога не ме е интересувало, но не мисля, че LN харчи много.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Само Mitsubishi Premium ZS-W ли е проблемния модел? Защо ми се струва, че прочетох за няколко?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Може да има и други, не ми се рови назад в темите. И аз мисля, че се споменаваше и за други модели, но не съм на 100% сигурен. Разгледайте темите щом ви интересува. Най-вече тази на ZS-W. Аз споделих моя опит. Ако някой има същия проблем с друга марка или друг модел на Mitsubishi, може да сподели.

P.S. Сетих се, че мои познати миналото лято взеха Toshiba Edge и до пролетта започна да дава същите дефекти (може да е изолиран случай) като описаните при ZS-W, както и при LN-а вкъщи. Негативните отзиви за Edge по спомен започнаха преди тези от ZS-W. Всичко е описано в съответните теми за моделите.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 21-08-25 в 11:24.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Може да има и други, не ми се рови назад в темите. И аз мисля, че се споменаваше и за други модели, но не съм на 100% сигурен. Разгледайте темите щом ви интересува. Най-вече тази на ZS-W. Аз споделих моя опит. Ако някой има същия проблем с друга марка или друг модел на Mitsubishi, може да сподели.

P.S. - Сетих се, че мои познати миналото лято взеха Toshiba Edge и до пролетта започна да дава същите дефекти (може да е изолиран случай) като описаните при ZS-W, както и при LN-а вкъщи. Негативните отзиви за Edge по спомен започнаха преди тези от ZS-W. Всичко е описано в съответните теми за моделите.
    Проблемът не е в машините, а в кривите стени, на които се монтират базите за окачване на вътрешните тела. Дори незначителна кривина да има и вече се налага монтажника да понатисне вътрешното да може да се хване в щипката. Появява се съвсем леко, а понякога и не съвсем, усукване на тялото и оттам нататък центробежните сили свършват своето.
    Ivanskin одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Това няма как да го повярвам. И на тези, които са с картон ли са им криви стените? Вкъщи не сме с картон, но майстора, който шпаклова и боядисва е изключително добър. М-у другото той е човека с Toshiba Edge. И мога да гарантирам, че стените у тях не са криви. Преди да сложат Edge-а имаха Daikin от най-ниския клас, който ползваха 10-ина години без никакви проблеми.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 21-08-25 в 15:36.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa1 Виж публикацията
    Проблемът не е в машините, а в кривите стени, на които се монтират базите за окачване на вътрешните тела. Дори незначителна кривина да има и вече се налага монтажника да понатисне вътрешното да може да се хване в щипката. Появява се съвсем леко, а понякога и не съвсем, усукване на тялото и оттам нататък центробежните сили свършват своето.
    Това, със стените, са пълни глупости и го пиша не за първи път. Само човек, който не е държал база за вътрешно тяло в ръката си и никога не е виждал такова отзад, може да напише по-горното.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

При мен стената също е крива и в началото имаше един нехарактерен шум. Установих ,че като натисна климатика от едната страна и шума спира. Съответно пъхнах между климата и стената само на 1 място до щипката от подложките за мебели ( едни малки бели лепящи se) и така вече 3та година без проблем.

Чак след това почнах да чета темата
    CubanLinx одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 19:10
  2. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 16:48
  3. Засукана ситуация с модели.... Mitsubishi..help
    От Symptom във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 14-04-12, 15:25
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 08:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 15:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе