Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Не се промени след изключването на захранването, колкото и да е малка разликата между температурата в помещението и зададената от дистанционното, не намалява оборотите на външното тяло, въпреки че вътрешното започва да духа по-хладно ! Върти ми се нещо за такова явление при определена външна температура от -3 до 0 , но не съм сигурен. Утре като се вдигне над нулата ще видя дали ще "се оправи" ?
Шумът не е от компресора. Перката на външното тяло работи на високи обороти при температури под 0 градуса.
При мен също работят по този начин.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stivi
Не се промени след изключването на захранването, колкото и да е малка разликата между температурата в помещението и зададената от дистанционното, не намалява оборотите на външното тяло, въпреки че вътрешното започва да духа по-хладно ! Върти ми се нещо за такова явление при определена външна температура от -3 до 0 , но не съм сигурен. Утре като се вдигне над нулата ще видя дали ще "се оправи" ?
Вероятно, е изпуснал фреон. Извикай фирмата да замерят налягане и ампераж.
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Danzki
Шумът не е от компресора. Перката на външното тяло работи на високи обороти при температури под 0 градуса.
Точно така е. Иначе минимумът се вдига на 380W под -2, което не е кой знае какво натоварване за машината.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4ea1b7d538.jpg
Цитат:
Danzki
Напълно е възможно, то е трудно да разбереш откъде идва шума, особено когато навън брули и вятър като вчера и днес и само си показвам главата на терасата да проверя шума :) В момента е 2 градуса и определено вентилатора работи много по-тихо и се влияе от настройките на вътрешното тяло, за разлика от снощи когато си пердашеше все на едни обороти, значи причината за "разбесняването" е разкрита, но ми се струва малко пресилено това развъртане на перката, поне да почваше от -5, а не като чукне нулата и веднага гаааз, ако се задържат 10 денонощия дори мааалко под нулата /да не дава господ/ ще и се вземе здравето :)
Що не си сложите по един ватметър и да се сложи край на чуденето?
Много от новите сгради имат готови изводи и не позволяват закачането на ватметър без известни преправяния, които изискват ел. знания.
Много странно явление се случва вече за втори път.
Около 00:00-01:00 климатика прави 2 дефроста един след друг.
Един след друг, как да го разбираме, през какъв интервал? Вероятно не е завършил изцяло дефроста и си се объркал, че има втори...
Един след друг буквално... около 15-16 мин климатика не работи и мига зелената светлина.
Направи 1-я и веднага след него 2-я.
17 минути може да продължи дефроста по алгоритъм, не повече, вероятно не е завършил дефроста и те е заблудил,че започва нов....
Не ми се беше случвало да дефроства 17 мин, температурата беше -2 при относително средна влажност.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
daKity
Не ми се беше случвало да дефроства 17 мин, температурата беше -2 при относително средна влажност.
Външни температури от +2 до -3 са най-фатални за климатика, защото влажността е все още висока и се "лепи" по тръбите и заскрежават.При по-ниски външни, вече влажността не е толкова висока и заскрежаването е по-слабо.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40321&stc=1
Колкото и да е влажно, в условието за дефрост е зададено минимум 35мин работа на компресора, преди да размрази.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...135b3809c6.png
На майка ми 25ZS-S съм то виждал да работи в отвратителни условия, -4 с мъгла. Въпреки това размразяванията бяха на час, час и половина.
Ясно е,че не са били 2 дефроста един след друг, а по-дълъг 1.