Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Преди 4-5 дена, когато беше снеговалежа, Тошибата ми направи 15-минутен дефрост, при -1гр външна температура. Тръгна топлото чак след 20 минутна пауза. Обикновено така протичат дефрости при крайна нужда и пълно побеляване. Забелязах Тошибата, че при външна около 0-та, не се развърта много при размразяване, седи на около 400W. Това също е причина за по-бавно приключване. Като стане по-студено, под -2гр., се форсира почти двойно повече и дефростът приключва по-бързо.
Хевито в детската ми също прави много дълги дефрости, около 15мин., защото са много редки и побелява като снежен човек.
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
Palev
Ясно е,че не са били 2 дефроста един след друг, а по-дълъг 1.
Навън не валеше сняг или дъжд,нямаше мълга и по питата нямаше скреж,лед и прочие.
При мен също прави понякога сухи дефрости на минусови температури,не зная на какво се дължи.
2 Прикачен файл(ове)
Моя единия Убавец си е пуснал два дефроста през час на външна над 10 градуса :mad::))
Кой датчик да сменя ???
Този за външната температура явно е добре щото гледам е слизал на 200 вата минимум.
Да взема да пробвам с дефрост термистора :confused:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40362&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40363&stc=1
Пробвай да му дръпнеш щепсела за по-дълго време. Няма да е от датчиците, играл съм го това със ЗМХ. Смених комплект датчици, като старите показваха стойности, каквито трябва. След цялата гимнастика, дефрост на положителни температури не е имало.
Последно, да сменям датчици или да го изключа?
Цитат:
mimojef
Изключи го. Ако не, не пречи да ги смениш след това. 30-40лв. струваха някъде. Не знам каква беше причината, но при мен се оправи, а старите датчици даваха същите стойности като новите...
Цитат:
mimojef
Не бързай да сменяш нищо, първо пиши на Кондекс, да видим, те какво ще те посъветват и без това датчиците ще ги взимаш оттам, ако сменяш.
Ами те искаха да ми сменят дефрост термистора още първата зами като им се обаждах за дефростите през 50 минути.
Ама аз нали не спя при него и така си отиде.
Днес пак ми е направил един дефрост в 9:00 на 11 градуса.
Аз имах тази сутрин на около 5-6 градуса положителна температура дефрост.Започеам да се замислям,че климатикът има някакъв проблем.
Не е ли възможно някой от датчиците да пуска шантава информация (явно не винаги) и да задейства дефроста. Иначе при замерване да показва стойности в нормите.
Лоша връзка може би :confused: Знам ли.
Цитат:
mimojef
Не е ли възможно някой от датчиците да пуска шантава информация (явно не винаги) и да задейства дефроста. Иначе при замерване да показва стойности в нормите.
Лоша връзка може би :confused: Знам ли.
Датчиците вървят комплект по принцип. 3бр са, единия за външна темп., другия за температурата на ТО (май този го водят дефрост сензор) и discharge pipe сензор.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e5b608fb15.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...efa3557838.jpg
Както се вижда, датчиците трябва да са на една обща букса. Това е при ZMX, но предполагам, че и при ZS е така.
Сега погледнах датата на снимките, преди повече от 3г. съм ги сменил. От тогава дефрост над 0 не съм имал. Казвам го със сигурност, понеже до преди няколко месеца само под него съм спал.
На някой намира ли му се излишен датчик за вътрешна температура?
Цитат:
bobivg
На някой намира ли му се излишен датчик за вътрешна температура?
Пазя си стария комплект външни. Ако ти вършат работа, може да ти ги изпратя.
Вътрешен търся. Искам да го удължа и да видя ефекта. Ако не ми хареса резултата да мога да си върна оригиналния заради гаранцията.