Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Адмирации за твоите постове. Лично на мен са ми били от полза. Даваш обективна оценка за работата на машините.
П.п. Изпуснахте вие 20ZMX, а се продаваше накрая за по 1500-1600лв. С включен Сайлънт не минава 400W (като застудее повече, дори не надхвърля 380W) и не си вдига минимума. Вярно по-висок е от на ZS преди да го вдигне, но не го покачва. Има всички плюсове на ZS като тишина и незабележим он/офф, като клапите са дори по-тихи. По-висок среден разход от 250W/h, в най-студените месеци, миналата зима, не ми е давал. :)
П.п. 2 За да съм по темата. В най-студения месец миналата зима, средния разход на 25ZS-S, в студеното 40м3 помещение, беше 430W/h. Зададени и поддържани 23-24гр. на Ауто турбина. Температурите стогаха до -15, като задържаха с дни -5 до -12гр. Имаше и доста мъгли, в комбинация със студ. Така че бих казал, че е ефективна машинка. Явно, когато е навряна в такива малки и изолирани стаи, ефективността спада, заради алгоритъма на работа. Миланов сам каза, че при по-високо задание/загуби, машината работи по-икономично.
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Така е. Добра е машинката, но си иска простор.
Поразгледах ей този pdf, ама на бързо.Почвам сериозно да се замислям дали да не напазаря RC-EX3 дистанционното.При малки стаи и задание 21-22 няма да помогне, но при 23-24 не би трябвало да влиза в онн-офф.Само, че не се знае дали SC-BIKN-E влиза в цената, или се закупува отделно.Доста базикня има за настройки.
Здравейте, бих искал да попитам запознатите, гаранцията на MHI е 3 години, но безусловна ли е или със задължителна профилактика всяка година?
Това зависи от условията на търговеца - виж си гаранционната карта.
Kasap, благодаря за инфото!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zarki4a
Здравейте, бих искал да попитам запознатите, гаранцията на MHI е 3 години, но безусловна ли е или със задължителна профилактика всяка година?
Принципно Кондекс не изискват каквито и да било технически профилактики обвързани с гаранцията.
На 20zs-w, датчика за вътрешната температура отделно ли е от приемника за ДУ?
Здравейте, с интерес следя темата,и при мене е налице проблема с досадният он/офф. И то главно досаден понеже стават температурни колебания - в стаята е ту горещо ту нормално. Иначе са хубави машинки с калпав софтуер, говоря конкретно за srk35zs-s. При външни температури между 0 и +10 и прилично изолирано помещение, влиза в постоянен он/офф, като след всеки офф има ограничение от софта компресора да върти 5минути на 700W и така помещението се презатопля подминавайки зададената температура и влиза отново в офф. Мисля да им монтирам по една крушчица от автогабарит в близост до сензора за външна температура и при температури между 0 и +10(когато е студено работи нормално, а и няма да е добра идея при отрицателни температури да го лъжа понеже ще ошашави и дефроста) да ги пускам да подгряват датчика. Забелязах че когато външната температура е над +10градуса компресора Развърта на 700w само за една минута и после бурзо смъква на 200-300w.
Цитат:
the inquirer
На 20zs-w, датчика за вътрешната температура отделно ли е от приемника за ДУ?
Намира се някъде под капака на вътрешното тяло. В ДУ (това което идва с климатика) няма датчик/сензор.
Цитат:
milanov
Намира се някъде под капака на вътрешното тяло. В ДУ (това което идва с климатика) няма датчик/сензор.
Попитах дали е отделно от приемника за ДУ, то и приемника за ДУ е под капака на вътрешното тяло...?
Сигурно е на кабелче.
На zm-s мисля че беше на една букса с тръбния.
Искаш да го преместиш на 2м от климатика ли.:)
Цитат:
milanov
Сигурно е на кабелче.
На zm-s мисля че беше на една букса с тръбния.
Искаш да го преместиш на 2м от климатика ли.:)
Да, точно това искам :)
В малка стая не виждам какво ще помогне това местене , освен за яко превишаване на заданието и ошашкване. В малка изолирана стая се слагат супер "слаби машини" . В 13кв.м. съм с 7ца фуджак с 20кг. външно и 600гр. фреон и пак работи он/офф. Но си покрива заданието на тих режим и изобщо не го забелязвам.
Няма да има 3мин off, някога и zm-s правеше такива магарии, а сваля до 330W. ZS-W отива на 200W. На дайсейкая off-а е 30мин.